Sárkányok töltik meg az eget Szentkirályszabadján

Már 24. alkalommal rendezik meg a Sárkányok Napját a településen, a hétvégén.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület különlegessége a papírsárkány készítés, és az ország számos pontján ismertették már meg a gyerekeket és a felnőtteket ezzel a kézműves foglalkozással, és egyben remek szabadidős tevékenységgel.

Szeptember 4.-én, szombaton a falu határától távolabbi nyílt réten várják a családokat, délelőtt 10 órától napnyugtáig. A változatos programok között lesz sárkányépítés, sárkány röptető- és szépségverseny, forma és trükksárkány bemutató, családi gyerkőc programok a Játékvár keretében, BEST élménypark, a Bakonyi Csillagász Egyesület interaktív meteorit bemutatója, a Dorkata kutyakiképző agility showja, valamint veterán motorok, traktorok és lovaskocsikázás is várja az érdeklődőket az ingyenesen látogatható rendezvényen. Meglepetés vendégként egy sárkányrepülő is érkezett délben a helyszínre.

 

Hojek Ferenc Dunaújvárosból repült Szentkirályszabadjára, ahol a Sárkány Nap résztvevői nagy örömmel fogadták, és kíváncsian vették szemügyre a magyar gyártású masinát, amelybe a legkisebbek még bele is ülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában