Előadás a várpalotai könyvtárban

2022.05.24. 15:00

Kiromantia: a kezek elemzésének tudása

Beszél a kéz címmel tartott előadást a közelmúltban a kézelemzésről Bankó Magda a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Bankó Magda elmondta, mindenki kiolvashatja, hogy mi van a tenyerére írva

Forrás: Szabó Péter Dániel

– Vannak a kéznek olyan törvényszerűségei, amelyek mindenkire érvényesek. Nincs két olyan ember, akinek a tenyerein futó vonalak teljesen megegyeznének. Ez éppen olyan, mint az ujjlenyomat – mondja a kézelemző. – A két tenyér például egymás mellé téve teljesen befedi tulajdonosa arcát. A középső ujj és a tenyér hossza megegyezik az arc magasságával. A kéz mérete pedig rendszerint a többi testrész méretével arányos – hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette, a vonalakból kiolvasható, hogy kinek melyek az erősségei, melyek a gyengéi, s milyen az érzelmi élete, miben tehetséges. 
– A kézelemzés azt jelenti, hogy kiolvashatja mindenki, mi van a tenyerébe írva. Kiromantiának hívják ezt a tudo- mányágat, természetesen ez is a görögökhöz, az indiaiakhoz és a kínaiakhoz kötődik. Fontosnak tartom, hogy ezt a tudást, amit megszereztem, megmutassam és elmondjam mindenkinek. Úgy gondolom, hogy az élet szinte minden területén, például a pályaválasztásnál vagy épp a párválasztásnál is lehet és érdemes használni a kiromantiát. Egyedül a jövőnk nincsen benne a kezünkben. Aki tehát azt mondja egy kéz­elemzőről, hogy tenyérjós, az csacsiságokat beszél. Nincsenek tenyérjósok. Az van benne a kezünkben, hogy ha így folytatjuk, akkor hova juthatunk – mondta el Bankó Magda, aki vallja, mindkét tenyeret egyidejűleg kell vizsgálni, mert a vonalaik nem egyformák. A bal kéz a születéskori kilátásokat és lehetőségeket, a jobb azok megvalósulásának esélyét tartalmazza. 
Az előadáson elhangzott, a tenyér vonalai lassan, de állandóan változnak. Bizonyos időközönként új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, melyek a személyiség, az anyagi és egészségügyi állapot, illetve a körülmények változásairól mesélnek a szakavatott szemnek. 
Bankó Magda elmondta, négy fő vonal létezik, ezek az illető személyiségéről árulnak el részleteket: a szív, a fej, az élet és a sors vonala. Az életvonal nem életünk hosszának mutatója, inkább az életerő jelzője, a tudatosság, a lelki és szellemi egészség mutatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában