Hangyaboly sportnap

2022.06.22. 14:00

Ügyesen ugrált, mászott, futott egyszerre sok óvodás a zirci focipályán

Mozgalmasan követték a vajaspánkó útját, azaz a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde idén is megszervezte a Hangyaboly sportnapot. Az Alkotmány utcai sporttelepen egy orosz népmesét, a Vajaspánkót elevenítették meg.

Kelemen Gábor

Forrás: Kelemen Gábor

A zirci óvoda sokáig házi sportnapot szervezett, majd a helyi önkormányzat a sportkoncepciójában kezdeményezte, hívják meg a programra a térség óvodáit is. A sok mozgó gyermektől úgy néz ki a focipálya, mint egy hangyaboly, innen ered az elnevezés. Kovács Mónika, a szervező intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, a vendégóvodákat. A házigazdák tíz csapata mellett ezúttal Csetényből, Dudarról, Nagyesztergárról és Borzavárról érkeztek csoportok.
Hagyományosan egy mese cselekménye alapján építették ki a pályát. A választott népmese, a Vajaspánkó egyik jelenetét a gyermekek nagy örömére elő is adták az idei sportnap szervezői, Kiss Pálné és Altmann-Brevics Terézia óvónő. A szabadtéri színházba a közönséget is bevonták, így tésztadagasztással melegítettek be. Ebben úgy elfáradt a mesebeli házaspár, hogy elszundikált, s a vajaspánkónak nyoma veszett. A csapatok azonban utánaeredtek, s különböző ügyességi feladatokat teljesítettek a kijelölt állomásokon: volt célbadobás, bújás, ugrálás, labdajáratás, egyensúlyozás, amikor pedig megjelent az ordas farkas, a gyorsaságukra szintén szükség volt. 
A szervezők éremmel díjazták az ovisokat, az arany színe jelezte, hogy ezen a sportnapon mindenki győzött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában