2022 top 10

2023.01.01. 15:30

Repülő autó Veszprémben, gyilkosság Ősiben, nincs több halászlé és rántott hús a Cserhátból – ez történt decemberben Veszprém megyében

2022 végén a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Berepült egy panzió udvarában parkoló autók közé egy BMW

Forrás: Hernández Alfréd/Olvasó

Íme 2022 decemberének legolvasottabb hírei:

10. Három húszemeletest terveztek Veszprém szívébe

A megyeszékhelyen álló húszemeletes épület némi túlzással olyan, mintha „mindig ott lett volna” – természetesen ez nincs így. Az épület – amelyet eredetileg 22 emelet magasra tervezték, ám a hatóságok csak 19 emeletre (16 lakószintre) adtak engedélyt – 1975-ben készült el. Végül 62 méter magas lett és 128 lakásnak ad helyet.

9. Száguldó rolleres a Házgyárin (videó)

Gond nélkül tartotta a tempót egy rolleres a Házgyári úton, pedig épp dugó sem volt. Olvasónk a Házgyári úton haladt, amikor egyszer csak kikanyarodott eléje egy rolleres. Nincs ebben semmi különös, hacsak az nem, hogy nagyjából 50 kilométer per órás sebességgel haladva olvasónk nem érte utol a kétkerekű járművet. 

8. Egy vadászrepülő roncsai után kutatnak Ajka külterületén

A munkálatokat 2022. december elején kezdték el több szervezet támogatásával és együttműködésével. A második világháború idején a Dunántúl súlyos harcok helyszíne volt, ahol a német és a magyar hadsereg harcait a német Luftwaffe és a Magyar Királyi Honvéd Légierő biztosította. Ennek során zuhanhatott le több Focke-Wulf 190 típusú vadászrepülőgép a térségben. 

7. Rémálomba fordult a berhidai édesanya visszatérése a kómából

A 21 éves Ketti, a Pétfürdő és Berhida közt történt horrorbaleset túlélője felébredt a kómából, de sem szüleit, sem másfél éves kislányát nem ismerte meg. A fiatal édesanyának ugyanis szinte egyáltalán nincsenek emlékei.

6. Borzalmas tragédia történt Ősiben (frissítve)

Lelőtte egy 81 éves férfi a 78 esztendős feleségét, majd magával is végzett Ősiben, a házuk udvarán lévő garázsban. A pár holttestét a rendőrjárőrök találták meg. Valószínűleg engedély nélkül tartotta magánál a férfi a fegyvert. 

5. Nincs több halászlé és rántott hús a Cserhátból (videó)

Közel fél évszázados múltra tekint vissza Cserhát üzletház, ahol egykor még hatalmas bálokat is rendeztek. December 24-én még kiosztottak több száz halászlevet, majd bezárta kapuit az ország egyik legrégebbi önkiszolgáló étterme. Istenes Sándor ügyvezetővel beszélgettünk a döntés okairól, miközben felelevenítettük a múltat és a jövőbeli terveket.

4. Nem fogod elhinni, mit ivott vezetés előtt a 62 éves, veszprémi sofőr

Vajon mit? 

3. Halott nőt találtak Zalahalápnál

Halott nőt találtak Zalahalápnál, egy erdős területen december 28-án dél körül. Egy kutyás rendőr találta meg a középkorú nőt. 

2. Berepült az autók közé: Különös baleset történt Veszprémben

Berepült BMW-jével egy negyvenéves férfi a többi autó közé Veszprémben december 3-án késő este. A férfi a Mártírok útja felől közlekedett a Füredi út felé, amikor a kereszteződésnél elvesztette uralmát a járműve felett. 

1. Borzalmas tragédia Veszprémben! Miért halt meg a két hónapos kislány?

Meghalt egy két hónapos csecsemő Veszprémben, a Tüzér utcai gyermekvédelmi központban december 7-én.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában