2023.03.04. 09:00
Cékla- és réparózsát faragtak a háziasszonyok
Csak elsőre nehéz a zöldségfaragás, másodszorra már nem, és a végeredmény is sokkal mutatósabb, mert már értem, hogyan alakulnak ki a szirmok a késem alatt – mondta az egyik háziasszony, amikor a gyakorlatban kipróbálta a zöldségdíszek formálását.
Fotó: Rimányi Zita/Napló
A zirci Békefi Antal művelődési ház ételdíszítő workshopján Moór Csaba mutatta meg a résztvevőknek, hogyan lehet répából, karalábéból rózsa. Céklából szép vörös színű lehet, nem kell félteni a kezünket, ha elszíneződik munka közben, bekenhetjük citrommal.
Ételdíszítő workshop Zircen
Fotók: Rimányi Zita/NaplóViszont nem lehet a tálalásnál sokkal előbb bíbelődni ezekkel a faragványokkal, mert nem sokáig igazán üde a látványuk, ehető szépségek, kedvet adnak a jóízű étkezéshez, ezért általában hamar elfogynak.