Hasznos tippek

2023.12.23. 13:47

A rendőrség tanácsai a biztonságos közlekedéshez

Fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek! Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen csapadékos, havazással tarkított időjárás várható ma vármegyénkben.

Veol.hu

Forrás: Veszprém vármegyei rendőrség / Facebook

Erre a Veszprém Vármegyei Rendőrség hívja fel a közlekedők figyelmét Facebook oldalán közzétett posztjában. Íme a tanácsaik, melyeket érdemes megfogadni: 

  • Erős havazás, ónos eső esetén - ha tehetik - ne induljanak el autóval, lehetőleg válasszák a nagyobb biztonságot nyújtó tömegközlekedési eszközöket, vagy gyalogosan közlekedjenek!
  • Fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, a jármű sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Menet közben tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot. 
  • Kizárólag megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak! Ilyenkor a téli gumiabroncs nélkülözhetetlen. Fontos, hogy a szélvédőket és a fényszórókat is tartsák tisztán, és a gépjárművet fagyálló ablakmosó folyadékkal töltsék fel. 
  • A havas, latyakos útfelületek jobban csúsznak, mint a vizes aszfalt, így óvatosabban kell bánni a fék- és gázpedállal, valamint a kormányzással. 
  • Vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és egy esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében. 
  • Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! 

A legfontosabb, hogy mindenki hazaérjen - hívják fel végül a figyelmet az alábbi bejegyzésben: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában