Divat

2017.11.15. 11:00

Újragondolt és örök a farmer

Az egykor munkásnadrág céljára készült farmer szerepe mára teljesen átalakult, a kényelmet szolgálja a sokoldalú, erős anyag, amelyet a legkülönfélébb párosításokkal viselhetünk. Ki gondolta volna, hogy a kantáros nadrág ekkora karriert futhat be!

Tóth B. Zsuzsa

A farmeranyag iránti elvárás az elnyűhetetlenség volt. A többségében mezőgazdasági és vasútépítő munkások számára készült kantáros nadrágok anyagaként vonult be a ruházkodás történetébe.

Peszlen Mária divattanácsadótól megtudtuk, hogy a farmar hatalmas karriert befut-va vált világszerte a mindennapi öltözködésen át a kifu-tók világát is meghódítva szinte mindannyiunk ruhatá-rában szereplő darabbá. Az új technológiák hatásaként át-alakulva, a divatnak megfe- lelően koptatják, szaggatják, sztreccsszálakkal rugalmassá varázsolják, díszítik, valamint különböző anyagokkal ötvözik.

Az idei divatban – mint már évek óta – a meghökkentő kontrasztokat is favorizálják a divattervezők.

Előtérbe került most a hímzett, rátétes virágminta, a farmerdzseki a színes szaténnadrággal, amelyet nem csak ünnepeken viselhetünk. Modellünk Takó Tünde Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szatént is párosítják a farmerrel. A szatén viselete a régi uralkodóházak tagjai és az előkelő társadalmi rétegek képviselői privilegizált előjoga volt a megfizethetetlenség és az anyag kényes kezelhe-tősége miatt.

Modellünk szaténnadrágot visel farmerkabáttal. A kabát ujja az idei trendnek megfelelően lurexszel átszőtt gyapjú. A másik párosításban a farmerkabátka hímzéssel átszőtt, rojtokkal díszített.

A farmertáska az idei nagy sláger, tetten érhető rajta a hímzésnek, a zsinórozásnak, a flitterezésnek is egy-egy példája. A flitterek ott vannak a táskán, cipőn, a pulóverek teljes flitterborításban csillognak. Láthatjuk, hogy a díszítőelemek kiemelt szerepet játszanak az idei őszi-téli divatban.

Bátran kereshetünk egye-di megoldásokat akár házilag is, ha pénztárcánk nem engedi meg az új darabok beszerzését. Hiszen a farmerdzse-kin a virágminták, girlandok lehetnek csak rátétek egy régi terítőről, magunk készítette felújítással, de lehetnek kézi vagy gépi hímzések is.

Divat a farmer pöttyös, csíkos, virágos, kockás, anyagában nyomott mintával, vagy bőrrel, szaténnal kombinálva. Színeiben a vízkék koptatottól a tintakékig. Húzzunk farmert, s kalandra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában