Helyi közélet

2017.10.25. 14:45

Megújult egészségházat avattak Küngösön

Kívánom, hogy a településen élőknek keveset kelljen orvoshoz, az egészségházba járniuk, de ha mégis oda kell menni, akkor megkapják azt a szakszerű segítséget, melyre szükségük van – mondta el a megújult küngösi egészségház átadója alkalmából tartott ünnepségen Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium államtitkára szerdán.

Leitner Vera

Az átadón a Csajági Református Általános Iskola és a balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola diákjai, valamint a csajági óvodások működtek közre, az épületet Beke Zsolt plébános áldotta meg, aki Dusicza Ferenc református lelkésszel együtt köszöntötte az örömteli fejlesztést. A felújítási munkálatok a házi orvosi rendelő és a védőnői szolgálat helyiségeire is kiterjedtek.

– 2003-ban épült az egészségház, mely most új formát öltött, illetve energetikailag is megújult, a fenntartása is sokkal kedvezőbb, hatékonyabb lesz – mondta el beszédében Szabó Gergely, Küngös polgármestere. – Az épület 16 millió forintból újult meg, teljes mértékben hazai forrásból: 13,5 millió forintot a Belügyminisztérium pályázatán nyertünk el, 2,4 millió forintot pedig Küngös község önkormányzata tudott kigazdálkodni és hozzátenni ehhez a fejlesztéshez, melynek része volt a hőszigetelés, a nyílászárócsere, a fűtésrekonstrukció, napelemek beépítése és a belső bútorzat cseréje – fejtette ki Szabó Gergely, aki örömmel konstatálja, hogy Magyarország a betegségek megelőzésének irányába, a prevenció felé indult el. Kiemelte, a támogatási forrásokat ugyan milliárdokban szokás mérni, de Küngös községnek a Belügyminisztériumtól kapott 13 és fél millió forint több milliárd forinttal ért fel, mert egy olyan épület tudott megújulni, amit az utókor is ki tud majd használni.

 

Kontrát Károly államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője elmondta, örömmel támogatja a hasonló kezdeményezéseket, s különösen figyel arra, hogy a kis településekre is jusson forrás, melyek a közösségek életét kedvezően befolyásoló fejlesztéseket és változásokat hoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában