Megújuló szövetség

2018.01.27. 08:00

Navracsics Tibor uniós biztos támogatja Ovádi Pétert

Ovádi Péternek minden adottsága megvan arra, hogy egy befolyásos, agilis, lelkiismeretes országgyűlési képviselője legyen a térségnek, mondta Navracsics Tibor uniós biztos.

Balla Emőke

Azt mondta, 2010-ben az volt a vállalásuk Porga Gyula polgármesterrel, hogy Veszprémet ismertté teszik mindenki számára.

– Lassan tíz éve van együttműködés hármunk között: Porga Gyula, Ovádi Péter és köztem. 2010-ben azt a célt tűztük magunk elé, hogy tegyük ismertté Veszprémet, láthatóvá az országban, Európában, és ennek érdekében mindannyian tegyünk meg mindent a saját területünkön. Veszprém egy dinamikusan fejlődő város, melynek erős kisugárzása van. Akkor Ovádi Péter helyi képviselőként, Porga Gyula polgármesterként, én pedig országgyűlési képviselőként, később miniszterként segítettem Veszprém ügyét. Most arra készülünk, hogy megújítjuk ezt a szövetséget. Porga Gyula továbbra is a város polgármestereként, én azóta az Európai Bizottság tagjaként – nyilván erős korlátok között, de a lehetőségeimhez képest – segítek a veszprémieknek. Ovádi Péterre vár a feladat, hogy az országos politikában megjelenítse Veszprémet és a térséget, a környező településeket.

Szélesebb a lehetősége annak, hogy a biztosok részt vegyenek az adott ország politikai életében, mondta Navracsics Tibor Fotó: Pesthy Márton

Eddig választókerületi elnökként dolgozott a kerületben.

– Ovádi Péter választókerületi titkárom volt, már akkor megismerte a polgármestereket, az itt élőket, gondjaikat. 2015-től választókerületi elnökként tartja a kapcsolatot velük, az elmúlt években sokat tett a településekért. A polgármesterek a megmondhatói, hogy az első perctől kezdve segítő partnerként vette fel velük a kapcsolatot. Az ő feladata, hogy az országgyűlésben ott legyen, ha kell, a nap huszonnégy órájában lobbizzon a különböző minisztériumokban, hozzon forrásokat, segítsen a polgármestereknek, illetve a veszprémi polgároknak. Minden adottsága megvan arra, hogy egy befolyásos, agilis, lelkiismeretes országgyűlési képviselője legyen a térségnek.

Úgy tudtuk, uniós biztosként ön nem vehet részt a kampányban.

– Kicsit változott a helyzet, tavaly módosították a biztosokra vonatkozó magatartási kódexet. Azóta sokkal szélesebb a lehetősége annak, hogy a biztosok részt vegyenek az adott ország politikai életében, sőt, az európai parlamenti választásokon is. Lehetőség van arra, hogy előzetes tájékoztatás alapján részt vegyünk az egyes ország választási kampányában. Erről értesítettem Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét. Voltak, akik 2015-ben is kifogásolták a részvételemet, de a bizottságot akkor is előzetesen értesítettem, a jogi kereteknek megfelelően jártam el. Most is így lesz. Pártpolitikai csatározásokban nem akarok részt venni, de Ovádi Péterhez fűződő barátságom megengedi azt, hogy őt bemutassam vagy akár azt elmondjam, miért tartom őt alkalmasnak.

Ott lesz majd választási rendezvényeken?

– Előfordulhat, hogy megjelenek, veszprémi polgárként részt veszek programokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában