irány a természet

2018.04.26. 15:00

Arborétumba kirándultak a gyulakeszi ovisok

A szép tavaszias időben többen is útra kelnek kirándulni, túrázni. Így tett a Százszorszép Óvoda is, akik a badacsonyörsi Folly Arborétumot választották kikapcsolódásnak.

Smidhoffer Eszter

Csoportkép a fák árnyékában

Reggel a gyerekek már izgatottan várták az indulást, csillogó szemekkel, mosollyal az arcukon szálltak fel a buszra. Útközben azt találgatták a kicsik, hogy milyen fák, növények várnak rájuk. Az oda út gyorsan eltelt, majd Badacsonyörsön már gyalog folytatták az utat az ovisok.

Gyerekek az önfeledt játék közben

A bejáratnál már várták a gyerekeket, akik először megpihentek a fák árnyékában a sétálás után, aztán beljebb merészkedve birtokba vették a hatalmas játszóteret. Később a tanösvényeket járták körbe, ahonnét gyönyörű kilátás nyílt a Balatonra. Itt többek között tűlevelűt és lucfenyőket láttak az ösvény mentén az ovisok.

Csoportkép a fák árnyékában

Ebédidőben élményekkel telve tértek vissza az óvodába, ahol már várta őket a finom ebéd.

A Folly Arborétumba pályázat keretén belül ingyenesen látogathatnak el iskolás és óvodás csoportok. Ezt a lehetőséget ragadták meg a Százszorszép ovisok, akik egy festői környezetben játszhattak, túrázhattak ezáltal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában