apácatornán mesélt élményeiről

2018.07.23. 10:00

Szülőfalujába látogatott a Videoton egykori labdarúgója

Csongrádi Ferenc labdarúgó sportolói pályafutása reményt adhat a fiataloknak, hogy faluról, kis közösségből is el lehet jutni a csúcsra, ha valaki igazán akarja, és vállalja a sikerhez vezető rengeteg munkát, lemondást, küzdést.

Tisler Anna

Csongrádi Ferenc Kovács Béla apácatornai polgármesternek adta át az ajándékot

Fotó: Tisler Anna

A Videoton egykori labdarúgója 1956-ban született Apácatornán. Szülőfalujából ugyan már rég elkerült, de tartja a kapcsolatot családján kívül a gyermekkori barátaival is.

Csongrádi Ferenc Kovács Béla apácatornai polgármesternek adta át az ajándékot Fotó: Tisler Anna

A nemrég tartott falunapon az érdeklődők az 1982-es spanyolországi világbajnokságon részt vevő csapat több tagjával találkoztak. A rendezvényre megtelt a művelődési ház színházterme. Még vidékről is érkeztek érdeklődők.

Csongrádi Ferenc és csapattársai, Disztl Péter, Szabó József és Horváth Gábor Gulyás László sportriporter kérdésére elmondta, a sikerben a tudás mellett a csapat összetartásának is fontos szerepe volt. A találkozón az 1982-es mérkőzésekről részleteket vetítettek. Az egykori játékosok elérzékenyülten nézték azt. A sportolók elmondták, amikor a meccs után mentek le a pályáról, a közönség állva tapsolt nekik. Ez volt számukra a legnagyobb elismerés. Miután megérkeztek Ferihegyre, buszukat szurkolók autói vették körbe egész úton Székesfehérvárig. Útközben senkit sem engedtek leszállni. Ők nem tudták, hogy a Velence szállóhoz viszik őket, ahol többezres tömeg várt rájuk.

– Nekünk nem a munkánk volt a foci, hanem az életünk – fogalmazták meg. – A csapat a pályán és azon kívül is a barátságról szólt.

Csongrádi Ferenc a magyar válogatottban 1976 és 1984 között 24 alkalommal szerepelt. Később edzőként dolgozott.

A beszélgetést követően Csongrádi Ferenc mezt, labdát és a csapatról egy fotót ajándékozott szülőfalujának, amelyet Kovács Béla polgármester vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában