Magyarpolányból indult útnak

2018.08.19. 08:00

A hit összetartó erejét tapasztalta meg Gellért

Ministráns-világtalálkozón vett részt Rómában Iróczki Gellért a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében.

Tisler Anna

A magyar résztvevők egy csoportja Fotó:Család

A találkozó, amelyen 60 ezer keresztény, köztük 1700 magyar vett részt, július 31-től augusztus 3-ig tartott. A Magyarpolányban élő leendő nyolcadikos családjával minden vasárnap Veszprémben vesz részt a görögkatolikus szentmisén. Iróczki Gellért első osztályos korától ministrál. Az iskolában római katolikus hitoktatásra jár. Az öttagú család a hétköznapokban is megéli a hitét. Gellérttől megtudtuk, nagy erőt adott számára, hogy megtapasztalta, a tizenéveseknek is fontos a hitük gyakorlása és megélése.

A magyar résztvevők egy csoportja Fotó:Család

Felemelő érzés volt, hogy közösen imádkoztak, énekeltek. Látta, mások is éppúgy imádkoznak a közös étkezés előtt, mint ők otthon a családban. Megtapasztalta, hogy a kereszténység mekkora erő, az egyházhoz tartozó fiatalok akkor is öszszetartoznak, ha más országokban élnek és más az anyanyelvük. Életre szóló élmény volt a csoport számára, amikor látták Ferenc pápát, amint a pápamobilon elment előttük, jártak a Vatikán múzeumban, a Szent Péter-bazilikában, a Trevi kútnál, a Colosseumban, majd a görögkatolikusok a Szent Atanáz-templomban görög szentmisén vettek részt. A programban volt két fürdőzés a tengerben, valamint egy ljubljanai városnézés is. Gellért először járt Rómában, hitében megerősödve és élményekkel gazdagodva tért haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában