valóságos múltidézés

2018.08.07. 12:20

Retrónap minden strandolónak Badacsonytördemicen

A badacsonylábdi Herczeg Ferenc strandon idén is valóságos múltidézésen vehettek részt a fürdőzők és a retrónap programjai iránt érdeklődők.

Tóth B. Zsuzsa

A retrónap minden korosztályt megmozgatott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos esemény délelőtti tornával indult, búcsúi szentmisét tartottak a Szent Ignác kápolnában. Közben a Balatonhoz kötődő régi tárgyakkal, játékokkal érkezett a Vidor játékmúzeum a strandra, ahol ezúttal a belépőjegy ára is a régi volt. A gyerekek legjobban a pedálos kisautóknak örültek, egész nap hajtották őket a sétányon. Népi fajátékok várták őket és légvárban ugrálhattak. Szüleik retró fürdőruhába, strandruhába bújva érkeztek, aki pedig ennyivel sem érte be, azt kezelésbe vette a fodrász és a sminkes. A hetvenes évek magazinjai címlapját idézték az elkészült frizurákkal, sminkekkel az elismerések sorát kiérdemlő hölgyek.

A retrónap minden korosztályt megmozgatott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szervezők a hatás kedvért fotósarkot rendeztek be korabeli bútorokkal, a Rozsdamaró veteránmotoros egyesület legszebb járgányaival érkezett. Egész délután nosztalgiazene szólt a strandolóknak, Cseh Sándor rádiógyűjtő idén is Korda György, Poór Péter, Kovács Kati, és a többi népszerű táncdalénekes slágereit vonultatta fel, élen persze a Pancsoló kislánnyal. A rádiók, lemezjátszók mellett nagy feltűnést keltettek az öreg, működőképes írógépek. A füvön asztalitenisz és röplabda bajnokság várta a sportos kedvűeket, retróuzsonna készült málnaszörppel, de volt vattacukor, csavaros fagyi, lángos, és finom helyi termékeivel a lábdi piac is beköltözött erre a napra a strandra, este pedig a szokásos táncparti zárta az idei retró napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában