közösen ünnepeltek

2018.11.14. 16:00

A szociális munkásokat köszöntötték Zircen

A kisváros három intézménye – a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ és a Szent Bernát Idősek Otthona – szociális munkásai közösen ünnepeltek a szociális munka napja alkalmából.

Müller Anikó Hanga

Ottó Péter és Varga Zita – jobbról – adta át Nagyné Fáró Katalinnak a kitüntetést

Fotó: Müller Anikó Hanga

Hazánkban az emberek közel egyharmada küzd szociális problémával, mely gondozást igényel. Ezt orvosolják a szakterület dolgozói, akik védőszentje Assisi Szent Ferenc.

Ottó Péter és Varga Zita – jobbról – adta át Nagyné Fáró Katalinnak a kitüntetést Fotó: Müller Anikó Hanga

Varga Anna, az idősotthon lakója Óbecsey István Szeressétek az öregeket című versével köszöntötte a résztvevőket, majd Koós Kata, a szolgáltató központ intézményvezetője szólt a szociális munkáról.

Sikert aratott Sulyok Péter stand-up humorista műsora Fotó: Müller Anikó Hanga

- E munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik a tagjairól. A szociális munka feladata, hogy képessé tegye az embereket lehetőségeik minél teljesebb kiaknázására, javítsa az életszínvonalukat, megelőzze és kezelje a hibás működést, a devianciát. A szociális munkások a változás előmozdítói a társadalom és az egyén, a család és a szűkebb közösség életében, hangsúlyozta.

Ottó Péter köszöntötte a szociális munkásokat, méltatta áldozatos munkájukat Fotó: Müller Anikó Hanga

A szakmai ismertetőt követően Koósné Stohl Ilona és Müllerné Wenczel Rita az Adóbevallás című bohózatot adták elő, majd Sulyok Péter, Magyarország egyetlen vak stand-up humoristája igényes vidám műsorával mosolyt csalt az ünnepeltek arcára.

Nagyné Fáró Katalin húsz éve dolgozik Zircen a szociális ellátásban Fotó: Müller Anikó Hanga

Ottó Péter polgármester és Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnöke átadta Nagyné Fáró Katalinnak, a Zirci Járási Szociális Szolgáltató Központ vezetőjének a Zirc Város Közszolgálatáért szakmai kitüntetést. A kitüntetett húsz éve dolgozik a város szociális ellátásáért. Előtte földrajz-biológia szakos tanérként, majd mentálhigiénés asszisztensként tevékenykedett, így harminc éve áll Zirc közszolgálatában. Mindig arra törekedett, hogy tudásával, empátiájával és tenni akarásával támogassa a rábízottakat, hangzott el a méltatásban.

A Segítő Kezek Háza gondozottainak kézműves alkotásai Fotó: Müller Anikó Hanga

Ottó Péter pohárköszöntőjében méltatta a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját. – Mindannyiunk életében jelen vannak napi szinten a fontos feladatok, melyekkel próbálunk megbirkózni, hogy az állampolgároknak segítséget nyújtsunk. Köszönet, hogy ezt a hivatást választották és végzik, ha nem is mindig kellő anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett. A munkájukat csupa nagybetűvel, hivatásként kell értelmezni, amely a pályán tartja önöket, a belülről érkező indíttatás az, amely ennek a szakmának a fontosságát jelenti – mondta.

Az ünnepséghez kapcsolódóan a Segítő Kezek Háza gondozottai és a Szent Bernát otthon lakói kiállításon mutatták be kézműves alkotásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában