Elnököt választottak Csopakon

2019.04.02. 07:00

Tisztújító közgyűlés a horgászegyesületnél

A közelmúltban tartotta a kultúrházban tisztújító közgyűlését a Csopak–Paloznak Horgász Egyesület, mely tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. A leköszönő Balassa Lajos elnök helyett Horváth Imrét választotta meg a tagság öt évre a szervezet vezetőjének.

Szendi Péter

Horváth Imre régóta kötődik a tóhoz.

Fotó: Szendi Péter

– Gyerekkoromban szerettem meg a horgászatot, ami akkor még halászat volt. A Pápa melletti Nórápon születtem, ahol volt egy bővizű patak, amely tele volt csukával, pisztránggal és rákkal, így rá voltunk kényszerülve, hogy kosárral halásszunk, olykor pedig pusztakézzel. Amikor viszont delet ütött a harang, haza kellett mennünk ebédelni. Csodás évek voltak ezek. Nagyon örültem annak, amikor szüleim Csopakon nyaralót vettek a hetvenes években, hiszen minden nyaramat itt töltöttem, és édesapámmal gyakran lejártunk horgászni a Balatonra – tekint vissza a múltba Horváth Imre, aki büszkén meséli, hogy unokái is szeretnek pecázni.

Horváth Imre régóta kötődik a tóhoz. Fotó: Szendi Péter

Az egyesület több mint kétszáz taggal rendelkezik, a közgyűlésre hatvanan jöttek el. Horváth Imrét nem kellett sokáig győzködni, hogy vállalja el az elnöki tisztet. Mindig is segítő szándékú, jóakaratú ember volt, akinek fontos a közösségi élet és annak fenntartása. Szeretné, ha a tagok jobban aktivizálnák magukat, reméli, hogy a horgászegyesület Csopak életében még meghatározóbb szerepet kap, de tisztában van vele, hogy ez elsősorban rajtuk múlik. – Több olyan rendezvényen szeretnénk részt venni, amelyet az önkormányzat szervez, de mi is szeretnénk színesíteni programjainkkal a község életét. A téli időszakban előadásokat, filmvetítéseket tervezek.

Továbbá szeretném, ha minél jobb kapcsolatot alakítanánk ki a környékbeli horgászegyesületekkel, vegyünk részt több versenyen, menjünk el közös kirándulásokra. Üljünk le egymással beszélgetni, mert ez a mai világban már nagy dolognak számít – zárta szavait Horváth Imre, aki szerint a horgászturizmus a Balatonon egyre inkább népszerű, ugyanakkor Csopakon sajnos túl kicsi a partvonal, csónakkal pedig nem mindenki rendelkezik. Amikor lemegy horgászni, ő a pontyot részesíti előnyben, pár évvel ezelőtt sikerült is kifognia egy nyolckilós halat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában