Minden segítség jól jön a családnak

2019.04.06. 20:32

Várpalotai hintabaleset: táncolt édesanyjával Krisztofer – videó

Táncolt édesanyjával Krisztofer Hajmáskéren, a Sky Tiger klubban a neki rendezett jótékonysági délutánon, illetve esten szombaton, amelyre számos előadó mellett Köbli Miklós polgármester is meghívást kapott. A fiú életveszélyesen megsérült a várpalotai hintabalesetnél.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Másoknak lehetséges, hogy csodának számít, de nekünk természetes, hogy így történt, a fiunk már lépeget! – ezt mondta könnyezve Máthé Zoltánné Dia, a fiú édesanyja és Zoltán, az édesapja, amikor Krisztofer, miután kisegítették a tolókocsiból, perceken át több tánclépést is megtett édesanyjával a jótékonysági rendezvényen, amit Németh Zoltán és Paksi Edina szervezett Veled vagyunk, Krisztofer! címmel.

A Leányfaluban élő Zoltán a hírekből értesült a balesetről, és azonnal elhatározta, hogy segít a balesetet szenvedett fiatalembernek. A férfi hamarosan segítőt is talált Edinában, aki gyermekkori barátnője Diának, majd a nemes kezdeményezés mellé állt Horváth Attila, a klub tulajdonosa. A szervezők több énekest, zenekart hívtak meg, mások mellett Agárdi Adriánt, Csomai Zoltánt, Kicsi MC-t, illetve az X-Faktorból ismert Rock ’Ingert, valamint a Jakab Szabolcsot, aki társaival Krisztoferhez hasonló sorsú embereknek segít, és ezért „Nem eshet örökké!” néven alapítványt hoz létre.

A szülők azt mondták, nagyon örülnek annak, hogy gyermekük állapota szépen javul, már lassan lépcsőzik is a fiú, beszélni sajnos még nem tud. Minden segítség nagyon jól jön a családnak, mert a fiút logopédushoz és speciális, mozgást segítő rehabilitációra szeretnék elvinni. Jelenleg egy hajmáskéri panel negyedik emeletén, másfél szobában laknak kilencen. Úgy fogalmaztak, szűk helyen, de nagy szeretetben élnek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Korábban megírtuk, a 18 éves fiatalember 2017. szeptember 2-án, a Várpalotai Napokon a meghibásodott kalapácshintából zuhant ki, fejjel a padkának, és életveszélyesen megsérült, kómába került. Édesanyja a nap huszonnégy órájában ápolja, gondozza a teljes ellátást igénylő gyermekét, pépesített ételeket ad neki, kedvence a csokoládé, gyomorszondán pedig a folyadékot és a gyógyszereket kapja meg a fiú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában