Ittasan ne vezessen!

2020.01.15. 07:00

Az alkoholfogyasztás hatására nő a reakcióidő

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői számára. Ennek ellenére a pápai rendőröknek időről időre intézkedniük kell ittas sofőrökkel szemben, akik ráadásul olykor balesetet is okoznak.

Polgár Tibor

Villanyoszlopnak csapódva végződött egy 34 esztendős ittas sofőr autós kalandja

Forrás: Rendőrség

Legutóbb január 12-én délelőtt kapcsoltak le egy ittas gépjárművezetőt a rendőrök: a pápai kapitányság körzeti megbízottja Nemesgörzsöny egyik utcájában állított meg ellen­őrzés céljából egy személy­autóval közlekedő 52 éves helyi lakost.

Az igazoltatás során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így a férfit a helyszínen elfogták, majd további mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek, mindez pedig közúti balesethez vezethet. A Pápai Rend­őrkapitányság tájékoztatása szerint egy 34 éves merseváti férfi gépkocsival közlekedett Külsővaton 2019. november 1-jén a kora reggeli órákban, amikor járműve jobb elejével egy, az út szélén szabályosan parkoló autó bal hátuljának ütközött. Ezután továbbhajtott adatai hátrahagyása nélkül, majd pár száz méterrel arrébb egy balra ívelő kanyarban letért az autóval az úttestről, és villanyoszlopnak csapódott.

Villanyoszlopnak csapódva végződött egy 34 esztendős ittas sofőr autós kalandja
Fotó: Rendőrség

A rendőri intézkedéskor gyanú vetődött fel arra vonatkozóan, hogy a sofőr ittas állapotban vezetett, ezért mintavétel céljából előállították a pápai kapitányságra. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárást elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában