hamis vád miatt ítélték el

2020.01.25. 07:00

Erőszakkal vádolta édesapját egy devecseri nő

Élettársa biztatására egy nő szexuális erőszakkal vádolta meg az apját. Mivel valótlant állított, távollétében elítélte a bíróság.

Mátételki András

Egy 33 éves nő barátja devecseri házába költözött tavaly- előtt tavasszal. Hetekkel később a hölgy este ételt vitt át a közelben lakó édesapjának. Mivel nem érezte jól magát, levette a nadrágját és a pulóverét, majd lefeküdt az ágyra, mert fájt a feje és görcsölt a hasa. Amikor élettársa így meglátta, bedühödött és felszólította, hogy azonnal öltözzön fel és menjen vele haza.

Útközben a férfi azt mondta, nem akarja elveszíteni, ezért rábeszélte a nőt, hogy jelentsék be, miszerint az apja ezen az estén – ahogy máskor is – közösült vele. A férfi még aznap éjszaka telefonált a megyei főkapitányságra, ahol valótlanul azt állította útszéli hangon, hogy párját megerőszakolta a saját apja.

Másnap a nő jelentkezett az ajkai rendőrségen, ahol elmondta: édesapja több alkalommal közösült vele akarata ellenére. Amikor hetekkel később kihallgatták, már úgy nyilatkozott, hogy nem történt bűncselekmény, a bejelentéssel csak a párjának akart megfelelni. Az ügyet lezárta a rendőrség bűncselekmény hiányában, így az apát már ki sem hallgatták. Viszont a devecseri élettársakat felelősségre vonták hamis vád miatt.

Az Ajkai Járásbíróság büntetővégzésben marasztalta el a férfit, akit társtettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt két évre felfüggesztett másfél évi börtönre ítélt. A nő ezért a bűncselekményért egy évet kapott másfél évre felfüggesztve. Mivel a nő a vádemelést követően eltűnt a hatóság elől, elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd távollétében nyilvános tárgyalást tartottak. Ezen a fórumon ugyanazt a büntetést szabták ki rá, mint előzőleg. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában