Elkapkodták a gáz- és riasztó fegyvereket is Veszprémben

Egyértelműen több engedély nélkül megszerezhető és tartható gáz- és riasztófegyvert vásároltak Veszprémben a koronavírus vészhelyzet kihirdetése óta.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Korábban megjelent sajtóhírek szerint Budapesten szinte kifosztották a vadászboltokat, sokan vásároltak otthonukba engedély nélkül tartható, önvédelmi célú gáz- és riasztó fegyvereket, gumilövedékes fegyvert. Az egyik veszprémi vadászboltban érdeklődve kiderült, városunkban is megnőtt a kereslet ezekre az eszközökre, gyakorlatilag alig néhány nap alatt elfogytak.

A névtelenségét kérő eladó érdeklődésünkre elmondta nem gondolta volna, hogy ekkora lesz a kereslet, ezért nem is tudott előre nagyobb mennyiséget rendelni, csak a szokásost ez pedig nem tartott sokáig. Mint mondta, volt olyan vásárló, aki egyszerre három gáz-riasztó pisztolyt is vitt, jelenleg pedig sem gáz-riasztó, sem pedig ugyan ebbe a kategóriába tartozó, de gumigolyó kilövésére alkalmas fegyvert sem lehet kapni.

A fegyverekhez használatos riasztótöltényből még van készletünk, de gáztöltényből 9mm-es már csak forgótáras pisztolyhoz való van, illetve 8mm-esből van maroktáras pisztolyhoz. Gumigolyóból csak 10mm-eset tartok, abból megérkezett a rendelésem, úgyhogy 1800 darabom van. – mondta az eladó.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A gáz- és riasztófegyverekről azt kell tudni, hogy a legális önvédelem egyik hatásos eszköze, 18 év feletti személyek engedély nélkül megvásárolhatják és tarthatják magánterületen, közterületen önvédelmi célból viselni viszont csak engedéllyel lehet, persze kizárólag rejtve.

Veszprémben egyébként nem csak az önvédelmi célú engedély nélkül megvásárolható fegyverekre nőtt meg a kereslet, a vadászok a későbbi készlethiánytól tartva a különböző éles lőszerekből is többet vásároltak, így készülve az elkövetkező vadkárelhárítási feladataikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában