komoly szerepet tölt be a város életében

2020.03.03. 14:00

Kiállítással emlékeznek az ajkai iskola fennállásának 40. évfordulójára

Az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola fennállásának 40. évfordulójára rendezett kiállítást március 2-án nyitotta meg a városi múzeumban Angermayer Judit muzeológus és Balogh Béla, az intézmény vezetője.

Tisler Anna

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója és Balogh Béla vágta át a megnyitón a szalagot

Fotó: Tisler Anna/Napló

Angermayer Judit házigazdaként és egykori diákként elmondta, ritka alkalom, hogy egy oktatási intézmény mutatkozik be egy közművelődési intézményben. A múzeumban megelevenedik az intézmény múltja és jelene, amelyen épül a jövő.

Az iskola felső tagozatosai Balázs Árpád A mi iskolánkban című dalát adták elő, zongorán kísért Grőberné Adorján Renáta. Aranyosi Ervin Helyed az időben című versét Szabó Luca mondta el.

Balogh Béla köszöntötte a korábbi igazgatókat, Ódor Erzsébetet, Németh Sándort, Utassy Istvánt és Paulics Istvánt, az Erasmus program keretében az unnai testvérváros iskolájából Ajkán tartózkodó két pedagógust és Dorner László alpolgármestert. – A kerek évfordulók számadásra késztetnek bennünket, hogy álljunk meg és vegyük számba a múlt jeles állomásait, hogy erőt merítsünk azokból, ugyanis múlt nélkül nincs sem jelen, sem jövő – fogalmazta meg az intézményvezető.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója és Balogh Béla vágta át a megnyitón a szalagot Fotó: Tisler Anna/Napló

A Borsos iskola három nagy múltú intézményből jött létre. Az egykori Kossuth iskola 70, az Eötvös 50 éve kezdte meg a működését, a harmadik Veres Pálnénak már az épülete sem áll. Ajka, amely életében komoly szerepet tölt be az iskola, tavaly ünnepelte várossá nyilvánítása 60. évfordulóját. Itt az idő, hogy megmutassák, honnan indultak, hol tartanak és hova igyekeznek. Az Eötvös ének-zene tagozatos diákjainak a kórusa számos országos szakmai elismerést szerzett, a Kossuth emelt szintű németnyelv-oktatást kínált. Ma a Borsos az ország egyetlen iskolája, amelyben a Bejárható Magyarország programot tantervi keretben oktatják.

A kiállítás március 27-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában