A járvány miatt az interneten írathatják be az elsősöket

A járvány miatt ezúttal online beiratkozásra kérik a leendő első osztályos tanulók szüleit.

Marton Attila

20200416 Veszprém, Elsősök beíratásához a Deák iskola igazgatóját kérdeztem, az iskoláról lehetne egy fotó kívülről. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A nem állami, például egyházi fenntartású iskolákba április 6. és 24. között lehet jelentkezni, míg az államiakba április 28. és május 15. között lehet beiratkozni.

Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola intézményvezetője kiemelte, aki a lakóhelye körzetébe tartozó iskolába íratja be a gyermekét, annak egy megerősítő nyilatkozatot kell, míg aki nem a körzeti iskolába szeretné járatni a gyermekét, annak jelentkezési kérelmet kell kitöltenie.

A járványhelyzet miatt mindkét dokumentumot az e-kréta nevű rendszeren keresztül, online kitölthetik a szülők. Azoknak, akik technikai okok miatt ezt nem tudják megtenni, az intézmény biztosítja a személyes beiratkozás lehetőségét egy előzetesen megbeszélt időpontban.

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója megjegyezte, az Oktatási Hivatal, a tankerületek és az intézmények megkapták a tanköteles korú gyermekek listáját: a körzetbe tartozókat, amennyiben más iskolától nem érkezik jelzés a beiratkozásról, automatikusan felveszik. Arról is beszélt, az idei és a korábbi beiratkozások között a legnagyobb különbséget az jelenti, hogy míg az előző években a beíratás két-három nap alatt történt meg, ezúttal az online jelentkezés miatt több hétig tart a folyamat. Hozzátette, 2019 előtt csak személyesen lehetett beíratni a leendő elsősöket, tavaly pedig lehetőség volt az elektronikus jelentkezésre, de a beíratás napján még szükség volt egy személyes megjelenésre.

A veszprémi Deák-iskola is csendes
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Horváth Szilárd elmondta, a beiskolázási programjaikat be tudták fejezni a veszélyhelyzet kihirdetése előtt, március 7-én tartották az utolsó iskolai rendezvényüket, az intézmény bezárása miatt csak egy, az iskolafelkészítést támogató programjukat kellett lemondaniuk.

Az igazgató még elmondta, a Deák-iskolában három elsős osztályt terveznek indítani a következő tanévben: két matematika tagozatos és egy informatika orientált osztályt hirdettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában