Házilag varrtak maguknak maszkokat Kemenesszentpéteren

A járványügyi veszélyhelyzetben összefogással, otthonaikban készítettek szájmaszkokat a lakosok. Az önkormányzat új falubusszal gazdagodik, zökkenőmentesebb lehet az otthonmaradók szükségeinek ellátása.

Laskovics Márió

Közel 630 szájmaszkot készítettek házilag Kemenesszentpéteren

Forrás: önkormányzat

Példás összefogás eredményeként közel 630 szájmaszk készült el a településen. A maszkokat az önkéntesek a járványügyi helyzetre való tekintettel nem közösségben, hanem áldozatos otthoni munkában készítették el mindössze négy nap alatt. Voltak, akik szabtak, varrtak, míg mások a gumiszalag méretre darabolásáért, valamint a fertőtlenítő, gőzölős vasalásért feleltek. Mint megtudtuk, az önkormányzat által vásárolt textilanyagot Ivanics Barbara jegyző felajánlása egészítette ki, a gumi nagy részét a pápai Fleck Méteráru Szaküzlet ajánlotta fel.

Törekiné Takács Beáta polgármester arra kéri a lakosságot a kijárási korlátozás idejére, hogy az egészség megóvása érdekében tartsák be az egészségügyi szabályokat és a kormány javaslatait, hiszen a járvány terjedésének lassítása közös felelősség.

Mint mondta, a veszélyhelyzet idején a falugondnoki szolgálat kiemelten figyel a lakosság szükségleteire, de főként a 65 év felettieknek nyújt segítséget elsősorban gyógyszerbeszerzés, bevásárlás tekintetében. Nekik tartós élelmiszercsomagot is osztanak.

Közel 630 szájmaszkot készítettek házilag Kemenesszentpéteren Fotó: önkormányzat

A polgármester beszámolt, a Magyar Falu Program nyertes pályázatainak kivitelezései folyamatban vannak, fejlesztik az óvodát, felújítják a járdákat és a temetőkerítést, valamint jövő héten már birtokba vehetik az elnyert OPEL Zafira Life Business L típusú falubuszt. Idén is szándékoznak pályázni a kormány által napjainkig felajánlott lehetőségekre orvosi rendelő, önkormányzati utak és közösségi tér átalakítását érintően.

– Továbbá szeretnénk pályázni a Nemzeti Művelődési Intézet Hungarikum pályázatára, amellyel a települési értéktár létrehozását tudnánk erősíteni, s az értéktárral a mi kis falunkat népszerűsíteni. A határon túli magyar barátainkkal való kapcsolat erősítésének finanszírozása érdekében a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz benyújtott pályázatunk döntésre vár – zárta a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában