Buszjegyvásárlás okoseszköz nélkül, házhoz jön az állatkert: a koronavírussal kapcsolatos keddi híreink Veszprém megyéből

Hetek óta a koronavírus-járvánnyal és a megelőzésére tett intézkedésekkel van tele a sajtó. Összeszedtük a témához kapcsolódó keddi Veszprém megyei híreket.

veol.hu

Forrás: Veszprémi Állatkert

Maximum kilenc diák lesz egy teremben az érettségikor Füreden

A maszk és a matrózblúz nem kötelező, de az alkalomhoz illő öltözet igen. Balatonfüreden 137-en teszik le idén az érettségi vizsgát. A Lóczy Gimnáziumban az iskola történetében először nem kötelező a tanintézmény matrózblúzában érettségizni, a Szent Benedek Középiskolában viszont maszkban érettségiznek a tanulók és a kesztyű használata is ajánlott. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Fotó: Veszprémi Állatkert

Házhoz jön a Veszprémi Állatkert: videósorozatban mutatják be lakóikat

Mivel március 16. óta a Veszprémi Állatkert sem nyithatta ki kapuit a látogatók előtt, ezért a zoo munkatársai úgy döntöttek, ők hozzák el az állatokat otthonainkba, hogy ne maradjunk állati élmények nélkül. Most otthonról – a nappaliból, az erkélyről vagy akár a fürdőszobából – is bepillantást nyerhetünk az állatkerti lakók életébe a ZOOnline videósorozatnak köszönhetően. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Hogyan vehet buszjegyet, akinek nincs semmilyen okoseszköze?

A Volánbusz kéri, hogy az utasok elektronikus úton váltsák meg a jegyeiket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Habár egyre népszerűbb a Volánbusz Zrt. Közlekedési Mobiljegy alkalmazása, az okoseszközt nélkülöző utasoknak azonban korlátolt lehetőségei maradtak a buszozásra. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Megérzik a járványhelyzet okozta válságot a nyugdíjas-szövetkezetek

A koronavírus-fertőzés miatti veszélyeztetettségük okán a 70 éves és annál idősebb tagjaik alkalmazását csak kivételesen engedi, a 65 év felettiekét pedig jelenleg nem ajánlja a közérdekű nyugdíjas-szövetkezet megyénkben sem. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában