Nyitásra készülnek a városi strandok Veszprém megyében

Megyénkben a városi strandok egy része már a nyári nyitásra készül, de érezhető még némi bizonytalanság e téren a fürdőüzemeltetők részéről.

Tóth B. Zsuzsa, Polgár Bettina, Borsos Renáta

Úszásbemutató a tapolcai városi strandon. Ott valószínűleg nem fürödhetünk az idei nyáron

Fotó: archív/Tóth B. Zsuzsa

Ajkán a Kristályfürdő Kft. cégvezetője, Johanidesz Sándor megkeresésünkre elmondta, hogy a legjobb forgatókönyvben bíznak és remélik, nyárra lecseng a járvány. A jelenlegi álláspontjuk az, hogy július 4-én megnyitják a városi strandot a látogatók előtt. A cégvezető bízik benne, hogy a strandolóknak így azért két hónap a rendelkezésükre áll majd, és mindenki szép nyárnak néz elébe.

A pápai Várkertfürdőben készülnek a nyárra: a kieső időben több olyan munkálatot elvégeztek, amelyek az állagmegóvást, a karbantartást szolgálják.

Diószegi Bernadett, a Pápai Várkertfürdő munkatársa kifejtette, ha tömeges látogatottságra eleinte nem is lehet majd számítani, bíznak abban, hogy a korlátozások feloldásával a meleg időjárás is a belföldi turizmus élénkülését segíti. Információink szerint a Várkertfürdő május 29-i nyitásra készül: a jelenleg érvényes szabályok értelmében egyelőre a szabadtéri létesítmények lesznek látogathatók, tehát a strand megnyithat, a termálfürdő és az uszoda viszont még nem.

A tapolcai városi strandot üzemeltető Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, ­Gáspár András szerint korai még arról beszélni, megoldható-e egyáltalán, hogy kinyisson az idei nyáron a strand.

Úszásbemutató a tapolcai városi strandon. Ott valószínűleg nem fürödhetünk az idei nyáron
Fotó: archív/Tóth B. Zsuzsa

Nagy valószínűséggel nem lehet idén Tapolcán fürödni a strandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában