Nem nőtt a fertőzöttek száma Veszprém megyében – Szerdai híreink a koronavírussal kapcsolatban

Hetek óta a koronavírus-járvánnyal és a megelőzésére tett intézkedésekkel van tele a sajtó. Összeszedtük a témához kapcsolódó szerdai Veszprém megyei híreket.

Nem nőtt a fertőzöttek száma

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint csütörtök reggel továbbra is 62 fő az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Veszprém megyében.

Országosan 3380 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az elhunytak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az ajkai kórház kapott hazánkban elsőként a speciális védőeszközből

Az ajkai Magyar Imre Kórház elsőként kapott abból a védőeszközből, amely a Grazi Műszaki Egyetem Innovációs és Ipari Menedzsment Intézete, valamint a Payer Medical közös fejlesztésének eredményeként készült el. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Változatok egy Esti Kornél-dalra – Közösségi feldolgozások a járvány idején

Az Esti Kornél zenekar a kijárási korlátozás idején közösségi projekttel lepte meg a rajongóit közösségi oldalán. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Digitális produkcióval ajándékozta meg közönségét Pápa Város Fúvószenekara (videó)

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Habár a városi fúvószenekar nem próbálhat a járványhelyzetben, de a tagok már elkezdtek készülni a nyári végi fellépésekre. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

A vírushelyzet „nyertese” a sportturizmus lehet

A sportturizmus lehet a járványhelyzet egyik „nyertese”, mert a magyarok jobban odafigyelnek majd az egészségükre, hangsúlyozta Éskovács Péter turisztikai szakember. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Védőmaszkok érkeztek Ajkára a kínai testvérvárosból

Schwartz Béla polgármester köszönetét fejezte ki a testvérvárostól kapott adományért Fotó: Györkös József

Ajka jó kapcsolatot ápol a kínai Donghai várossal, amely ezúttal húszezer maszkot adományozott az ajkaiaknak. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

A Veszprémben tesztelt jelentkezők három százaléka esett át koronavírus-fertőzésen

A szerológiai tesztre jelentkezők három százaléka esett át koronavírus-fertőzésen a veszprémi magánorvosi központban elvégzett vizsgálatok szerint. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Lovas fiatal lakói segítik, támogatják az időseket

Sárdi Máté falugondnok ebédet hoz Bogyai Frigyesnek, betartva a mentálhigiénés szabályokat
Fotó: Szendi Péter

Márciusban volt kilenc éve, hogy Sárdi Máté falugondnokként dolgozik a községben. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában