Táblagépeket vehettek át egészségügyi szakdolgozók

Táblagépet vehetett át harminckét megyei egészségügyi szakdolgozó.

Marton Attila

Szántó Istvánné, a MESZK járóbeteg- ellátásért felelős alelnöke adja át a táblagépet a pályázat egyik győztesének

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az eszközöket a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) pályázatának győztesei kapták. A szervezet az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével és egy dél-koreai, elektronikai eszközöket gyártó céggel indított kezdeményezést, amelyben 105 millió forint értékű adományból országszerte ezer táblagépet adnak át ezekben a napokban egészségügyi szakdolgozóknak.

– A pályázatot azért hirdettük meg, hogy táblagépekhez juttassuk azokat, akiknél nincs annyi digitális eszköz, hogy a gyermekeik részt tudjanak venni a távoktatásban, valamint ezzel is elismerjük és megköszönjük a szakdolgozók járvány alatt végzett szolgálatát – mondta Szántó Istvánné, a MESZK járóbeteg-­ellátásért felelős alelnöke a Csolnoky Ferenc Kórházban tartott átadón kedden. Hozzátette, a pályázatra a rövid határidő ellenére 3800 nevezés érkezett, amelyek közül a kamarai bíráló­bizottság objektív értékelési szempontok alapján – figyelembe véve a területi szervezetek létszámarányait is – hirdette ki a győztes pályázókat.

Szántó Istvánné, a MESZK járóbeteg- ellátásért felelős alelnöke adja át a táblagépet a pályázat egyik győztesének
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprém megyében 32 szakdolgozó vehetett át táblagépet a pályázat keretében, ők az egészségügyi és a szociális szférából kerültek ki, mondta Kurucz Katalin, a MESZK Veszprém megyei szervezetének elnöke. Hozzátette, a Csolnoky kórház és az ajkai Magyar Imre Kórház több dolgozója mellett az alapellátásból, a fogászati ellátásból és a mentőktől is kerültek ki pályázati győztesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában