Több sikeres pályázattal fejlődik a falu

2020.10.10. 11:00

Falugondnoki kisbusszal gazdagodott Csögle

A falugondnoki szolgálatot és a lakosok szállítását is megkönnyítheti a minap a Magyar Falu Programban Pápán mintegy 15 millió forint értékben átvett furgon.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A község önkormányzata egy, a Magyar Falu Program „Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása” pályázatában közel 14,7 millió forint értékben elnyert Renault Trafic típusú kilencszemélyes furgont vett át Kovács Zoltán országgyűlési képviselőtől pénteken a pápai Császár Autószervizben. A gépjárművet Kustos Péter polgármester örömmel vette át, hiszen mint a Naplónak nyilatkozva elmondta, a 600 lelkes településen nagy szükség van a falubuszra, amit főként az idős lakosok szállítására használnak majd, de a helyi iskola és óvoda gyermekei is örömüket lelhetik benne.

– Habár van egy másik, saját forrásból vásárolt buszunk, de közel sem ennyire jól felszerelt, és költséges a fenntartása. Az új furgonnal könnyebbé válik azon falubeliek és rokonaik fuvarozása, akik másképp nem tudnák megoldani a járványhelyzet miatt a városok kórházaiba való eljutást. Tavaly február óta alkalmazunk falugondnokot, aki hatalmas segítség mind a lakókörnyezet karbantartásában, mind a szociális ebéd kihordásában – jegyezte meg a faluvezető.

Kustos Péter polgármester hozzátette, tavaly a falubuszon kívül további két, a helyi óvodát érintő MFP-pályázatuk részesült pozitív elbírálásban, melyek eredményeként az épületet a közelmúltban energetikailag fejlesztették fűtő-hűtő berendezéssel, napelemparkkal több mint tizennyolcmillió forint értékben, valamint egy közel ötmillió forintos játszótérrel. A korszerűsítés következtében gyakorlatilag évente több mint 800 ezer forintot takaríthat meg az önkormányzat.

Iványiné Nagy Melinda értékesítő, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Kustos Péter polgármester az új csöglei falugondnoki autóval Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Mindemellett a környékbeli úthálózat az utóbbi években tapasztalható érdemi javulása miatt is pozitívan tekintünk a jövőbe, valamint előreláthatólag szintén a MFP-ban az iskolánk is nagy értékű bővítésen esik majd át. Remélem, az óvodai felújítások ünnepélyes átadásakor már bejelenthetem a sikeres iskolai pályázatot. Továbbá készülünk egy bölcsődei pályázat benyújtására is – fogalmazott Kustos Péter polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában