Egymillió forint értékű felajánlás a Csolnoky Kórháznak és a veszprémi mentőállomásnak

Egymillió forint értékben juttatott elektronikai berendezéseket és háztartási gépeket a Csolnoky kórház osztályainak és a megyeszékhely mentőállomásának két helyi cég.

Marton Attila

1217 Veszprém Euronics. Elektronikai termékeket és háztartási gépeket adományoz a Vöröskő Kft. a Csolnoky Ferenc Kórháznak és a Veszprémi Mentőállomásnak. Ovádi Péter országgyűlési képviselő beszéde. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Vemévszer Kft. és a Vöröskő Kft. felajánlásaiból egyebek mellett hűtő, kávéfőző, televízió, mikró, kenyérpirító, szendvicssütő kerül az egészségügyi intézményekhez. Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) elmondta, a világjárvány miatt az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, ezt elismerve példaértékűen összefogtak a térségben élők az első és a második hullámban is. A járvány mellett gazdasági nehézségek is vannak, de a veszprémi és térségi vállalkozók társadalmi szerepvállalást tesznek, emelte ki. Ennek keretében két veszprémi cég, a Vemévszer Kft. és a Vöröskő Kft. több mint egymillió forint értékben ajánlott fel elektronikai eszközöket a Csolnoky Ferenc Kórháznak és a veszprémi mentőállomásnak.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fazekas Zsolt, az Euronics áruházakat működtető Vöröskő Kft. ügyvezetője felidézte, tavasszal 25 millió forint értékű csomaggal járultak hozzá az egészségügy munkájához.

Hozzátette, Ovádi Péter megkeresésére azonnal igent mondtak, „mert a frontvonalban dolgozó orvosok, ápolók és a mentősök minden segítséget megérdemelnek”. Boross Ottó, a Vemévszer Kft. ügyvezetője köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak.

Lippai Norbert, a Csolnoky kórház főigazgatója köszönetet mondott a felajánló cégeknek és Ovádi Péter képviselőnek a segítségért, megjegyezve, dolgozóik állták a sarat a járványhelyzetben. Horváth Ferencné, a Csolnoky kórház ápolási igazgatója kiemelte, az adományból minden osztályuk részesül, a járvány elleni küzdelem kapcsán azt mondta, „lelkileg és fizikailag is nagyon nehéz a helyzetük”.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Börcsök Zsolt, a veszprémi mentőállomás vezető mentőtisztje elmondta, hosszú hónapok óta erejükön felül teljesítenek bajtársaik és kórházban dolgozó kollégáik. Az adomány a mintavételezési helyeken segíti munkatársaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában