Lendületbe hoznák a város gazdaságát

2020.12.11. 07:00

Városi tőkealap kis- és középvállalkozásoknak Veszprémben

Debrecen, Székesfehérvár, Kaposvár és Nyír­egyháza után, hárommilliárd forint keretösszeggel, elindítja vállalkozásfejlesztési tőkealapját Veszprémben a kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt., amely veszprémi és a város vonzáskörzetében tevékenykedő kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez kíván tőkejuttatást nyújtani.

Molnár Sándor

Porga Gyula és Bugár Csaba az együttműködési szerződés aláírását követően

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az alap működtetésében komoly szerep hárul a város önkormányzatára és a Focus Ventures Tőkealap-­kezelő Zrt.-re. Sajtótájékoztató keretében ismertették a térség növekedési potenciállal bíró vállalkozásainak finanszírozásában jelentős szerepet vállaló befektetési alap, a Veszprém Városi Tőkealap indulását a városházán.

A Kossuth-teremben megtartott sajtónyilvános eseményen Porga Gyula polgármester és Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója írta alá az együttműködésről szóló szerződést. A polgármester reméli, hogy Veszprém gazdasága komoly lendületet kap a tőkejuttatástól.

– Egy önkormányzatnál nagyon fontos az, hogy jól működő, a jövőt hosszú távon tervezni képes vállalkozásaink legyenek. A város eszközei korlátozottak. Nekünk is van egy vállalkozási alapítványunk, amivel tudjuk segíteni a városban működő vállalkozásokat. Segítjük őket abban, hogy az állami, uniós fejlesztési forrásokat ki tudják használni, de nagyon fontos az, hogy egy tőkealap biztosította különleges lehetőség is megjelenik Veszprémben, ami azt a célt szolgálja, hogy a már működő vállalkozások tovább tudjanak lépni, tovább erősítsék a város gazdaságát. Számukra ez egy óriási lehetőség – nyilatkozta Porga Gyula.

Porga Gyula és Bugár Csaba az együttműködési szerződés aláírását követően
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Bugár Csaba elmondta, hogy az alap futamideje 12 év. A hárommilliárd forint hét évig áll rendelkezésre a térségben, a fennmaradó öt évben kell megtörténnie a visszafizetésnek. Az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ez nem hitel, nem támogatás, hanem kockázati tőkebefektetés. Átlagosan 200-250 milliós befektetésekkel számolnak, de a kkv-k részére kidolgoztak egy kisebb összegű, 50 milliós lehetőséget is. A társaságok kiválasztását helyi szakemberek és az MFB Invest stratégiai partnere, Veszprém Város Önkormányzata és a Pro Veszprém Városfejlesztési és Befektetésösztönző Nonprofit Kft. segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában