önök szavaztak

2021.03.08. 11:00

Így küzdenek olvasóink a tavaszi fáradtság ellen

A tavasz sokak számára nem csak a tél végét és a nagytakarítást jelenti, hanem a tavaszi fáradtságot is.

Forrás: pixabay.com

A fáradtságérzet kialakulását elsősorban a hormonháztartásunkban lezajló folyamatok okozzák, mégpedig az alvási hormon, a melatonin, a boldogsághormon és a szerotonin szintjének szezonális ingadozása.

A tavaszi fáradtság jelentkezése nem végzetszerű, ha változtatunk az életmódunkon, akkor megelőzhetjük, vagy legalábbis jelentősen mérsékelhetjük a kellemetlen tüneteket. Ugyanakkor hangsúlyos, hogy a tavaszi fáradtság nem betegség, hanem a szervezet normális reakciója, amikor is a téli üzemmódról tavaszira vált át. Ez az átállás azonban tovább emészti a tél során egyébként is megcsappant energiatartalékainkat. - írja a delmagyar.hu oldal.

Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak olvasóink mivel küzdenek a szezonális fáradtság ellen. A legtöbben, harminchét százalék nagy sétákat tesz a napsütésben.

Huszonhat százaléka a voksolóknak a szokásosnál is többet alszik, huszonhárom százalékuk sportol, főleg biciklizik és kocog. Tizennégy százaléka olvasóinknak jobban odafigyel az étkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában