októberben kezdték

2021.03.12. 14:00

Jól halad a módszertani bölcsőde felújítása Veszprémben

Bejárást tartottak a felújítás alatt lévő módszertani bölcsődében csütörtökön.

Marton Attila

Porga Gyula és Ovádi Péter a felújítás alatt lévő bölcsődeépület előtt

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, a kormánynak Európában egyedülálló családpolitikája van.

– A családok életét segíti az otthonfelújítási program, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a nagyszülői gyed, a babaváró támogatás, valamint a négy- vagy többgyermekes édesanyákat megillető személyijövedelemadó-mentesség – ismertette az országgyűlési képviselő. Hozzátette, folyamatosan növelik a bölcsődei férőhelyek számát, és a bölcsődék finanszírozása is évről évre emelkedik. Veszprém megye egyes számú választókerületében Csetényben, Herenden és Öskün is megújul a bölcsőde – hangsúlyozta Ovádi Péter, aki megjegyezte, a bölcsődei dolgozók erkölcsi megbecsülése mellett az anyagi megbecsülésük is fontos, ezért fokozatosan zajlik a bérük rendezése.

Porga Gyula polgármester elmondta, két európai uniós pályázatból és önkormányzati önerőből, mintegy 600 millió forintból újul meg az 1979-ben épült módszertani bölcsőde. Kicserélik a külső nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a tetőt, új fűtési csővezetéket szerelnek be, és napelemes rendszert is kiépítenek. Továbbá kicserélik a csoportszobák és a folyosók padló- és falburkolatát.

Porga Gyula és Ovádi Péter a felújítás alatt lévő bölcsődeépület előtt Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mindemellett felújítják a főzőkonyhát: elektromos készülékeket helyeznek üzembe, kicserélik a szennyvíz-, villany- és vízvezetékeket, valamint a burkolatokat. Az épület földszintjét akadálymentessé teszik, így a parkoló, a bejárat és a vizesblokkok is egyszerűen megközelíthetők lesznek a mozgáskorlátozottak számára. Kifestik a teljes épületet, és 91 új fejlesztőeszközt is vásárolnak.

A 120 gyermek befogadására alkalmas intézmény felújítását tavaly októberben kezdték meg, a kivitelezés a terveknek megfelelően, jó ütemben halad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában