jótékonyság

2021.03.19. 16:00

Tök jó program indul Tótvázsonyban

Óriástök magok ültetésére ösztönzi a helyieket a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület, amelynek több célja is van az akcióval.

Molnár Sándor

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Egyrészt az általános iskola „Te Jövődért Alapítványát” támogatják a magok eladásából befolyt összeggel. Másrészt kertészkedésre buzdítják a tótvázsonyiakat, és nem utolsó sorban versenyt is hirdetnek. Díjazzák majd a legszebb és legnagyobb terményeket, amelyeket dekorációként is felhasználnak az egyesület őszi rendezvényein.

A Nyírettyű Együttes a 2019-es szüreti mulatságon a tökökkel díszített színpadon
Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A vidám, tökös akció ötletét a közösségi portálról vették a szervezők. A járvány miatti „tök csöndes”, programok nélküli időszakban szerettek volna egy kis jókedvet csempészni az emberek életébe.

– A kollégákkal azon gondolkodtunk – az előző és az idei év nehézségei kapcsán -, hogy milyen közösségépítő, a jelenlegi szabályok között is megtartható programokat valósíthatunk meg idén, amelyek a közösségi érzést fenntartják és lelkesítik az embereket. Olyan programokat szeretnénk szervezni az első félévben, amelyek találkozások nélkül is működnek és lelkesítik a helyieket – mondta el Szendrei Szilárd a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke, aki példaként említi a helyi könyvtár népszerűsítését, illetve azt a kérdőívet is, amelyben a településen élők véleményére kíváncsiak. Ebbe a sorba illeszkedik az interneten talált tökmag program ötlete is, amely kertészkedésre ösztönöz, és amelynek eredményeként a települést is szépítik a megtermelt tökökkel.

Egy képen a színpadon a 2109-es szüreti mulatság fellépői és résztvevői, előtérben a tökökkel
Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A tavaszi akció az óriástök magok megvásárlásával indul. Azért, hogy segítsék a Padányi Katolikus Iskola-Tótvázsonyi Tagiskoláját, az ültetéshez szükséges, magokat tartalmazó kis tasakokat a beszerzési, 200 forint körüli ár helyett, kétezer forintért árulják, és a különbözettel az iskola „Te Jövődért Alapítványát” támogatják, mivel idén sok olyan program elmaradt, amelyeken sütemények, tombolák vásárlásával segíthették volna az intézményt a helyiek.

Az egyesület abban bízik, hogy a jó cél érdekében sokan jelentkeznek majd a tökös akcióra. A regisztrált résztvevők részére tök szépségverseny is rendeznek ősszel, ahol a méret alapján is díjazzák majd terményeket, illetve felhasználják azokat dekorációként, vagy tökfaragó versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában