akad tennivaló a településen

2021.04.30. 14:00

Falubusszal viszik oltani a lakosokat Kemenesszentpéteren

A helyi lakosság átoltottságát a maga eszközeivel segíti a helyi önkormányzat, valamint a környezettudatosság jegyében a közelmúltban szemetet szedtek és facsemetéket ültettek el.

Laskovics Márió

Forrás: Önkormányzat

A község önkormányzata február eleje óta támogatja a helyi lakosokat a koronavírus elleni védőoltás körüli teendőkben. Akiknek nincs otthon internet-elérésük, azoknak segítséget nyújtanak a regisztrációban, s mivel e-mail címhez kötött, ezért akár elektronikus postafiók létrehozásában is segítenek. A falubusszal folyamatosan az oltópontra szállítják, illetve az egészségügyi állapot felmérését szolgáló szándéknyilatkozat kitöltésében is segítik mindazokat, akik igénylik ezt, tudtuk meg Törekiné Takács Beáta polgármestertől.

A facsemeték elültetésében az óvodások is segédkeztek
Fotó: Önkormányzat

– A háziorvos asszisztense időről időre értesít minket, hogy mely lakosok oltatnának. Megbeszéljük, hogy mikor indulunk, háztól házig visszük őket az oltópontra, a pápai kórházba vagy a magyargencsi orvosi rendelőbe. A háziorvosunk itt, helyben is beadja a védőoltást, a vakcinák elérhetőségétől függően. Aránylag jól állunk a védőoltások beadásában. A falubuszos szállítást főleg az idősebbek veszik igénybe, és nehezebben mozgók esetében a falugondnokon túl plusz kísérő is megy velük a könnyebb közlekedés érdekében – számolt be a Naplónak a faluvezető.

Törekiné Takács Beáta polgármester felidézte a Föld napjához kapcsolódva 41 zsák eldobált szemetet szedtek össze a községbe vezető utak mentén. A közútkezelő biztosította a műanyagzsákokat, valamint el is szállította az egy helyre gyűjtött hulladékot. Tíz éve szervezik meg ezt a hulladékgyűjtést a polgárőrség kezdeményezésére, több résztvevővel. A tavalyi járványhelyzetben sajnos elmaradt. Idén viszont örömmel tapasztalták, hogy meglepően kevesebb gyűlt össze, mint a korábbi években.

A szemétszedési akció során 41 zsáknyi hulladék gyűlt össze
Fotó: Önkormányzat

– A Költészet napja előtt vízre bocsájtott és szélnek eresztett versek közül egy Szabadkán talált gazdára, a közösségi oldalon érkezett róla fényképes visszajelzés. A Bakonyerdő Zrt. felajánlása nyomán húsz erdei fenyőcsemetét ültettek el a minap az óvodában, gyermekek részvételével. Környezetünk, földünk megóvása közös érdekünk, s erre kell neveljük közösen a jövő nemzedékét is! Pénteken tizenöt méter magas májusfát állítottunk a templom előtti térre, emelendő az ünnep fényét, a község szépítését – jegyezte meg a közelmúltbeli örömök kapcsán Törekiné Takács Beáta polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában