Idén is elmarad a városi ballagás Pápán

-Nem térhetünk el attól, hogy a koronavírus-járvány miatt korlátozó intézkedések vannak érvényben, és nem látszik esély olyan pozitív változásra, amely lehetővé tenné a városi ballagás megszervezését – mondta el Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Polgár Bettina

Fotó: Unger Tamás

Rámutatott, a városi ballagás ezzel a harmadik egymást követő évben marad el: 2019-ben a kedvezőtlen időjárás, míg 2020-ban és a 2021-ben a pandémia miatt. A város vezetője úgy fogalmazott, nagyon szomorú, hogy a harmadik olyan generáció hagyja el a pápai iskolapadokat, amely nem lehet részese ennek a hagyományos városi ünnepnek. Ez nagy veszteség a diákokon kívül a szülőknek, a családoknak is, akik mindig nagyon sokat készülnek az alkalomra.

A polgármester kiemelte, a járvány további menetét nem látjuk, az enyhítések ütemét nem ismerjük, így a Játékfesztivállal kapcsolatban több forgatókönyvet is készítenek. Számolnak azzal is, hogy akár korlátozottabb körülmények között megszervezhető lesz a programsorozat. Mint mondta, az ezt követő rendezvényeik vélhetően jobb eséllyel szervezhetőek, ez elsősorban a városrészi napokra vonatkozik, ám a legnagyobb bátorsággal csak őszre tervezhetnek. Ebből adódóan a Pápai csülök-, cicege- és borfesztiválra talán már célzottabban tudnak készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában