Szolgáltató jellegű, minőségi képzés a cél

2021.04.27. 11:00

Sebestyén Józsefet bízták meg a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektori teendőinek ellátásával

Orbán Viktor miniszterelnök öt évre Sebestyén Józsefet bízta meg a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektori teendőinek ellátásával.

Balla Emőke

Sebestyén József rektor Bódis József államtitkártól vette át a kinevezését

Forrás: Veszprémi Érsekség

A kinevezési okmányt Bódis József, az Innovációs és Technológiai minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a minisztériumban az intézményt 2020. július 1-jétől megbízott rektorként irányító főiskolai tanárnak.

Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bár nem mindig hálás és népszerű feladat, de rektornak lenni jó. Az ünnepélyes átadáson Udvardy György veszprémi érsek is részt vett, aki elmondta, a tradicionális oktatási és kutatási alaptevékenység megerősítése, fejlesztése mellett a főiskola tevékenységi körének kiszélesítését tartja a következő időszak elsődleges feladatának.

Sebestyén József rektor Bódis József államtitkártól vette át a kinevezését
Fotó: Veszprémi Érsekség

Sebestyén József rektor megköszönte az érseki bizalmat és a szaktárca támogatását. Mint mondta, a megbízást szolgálatnak tekinti.

Nemcsak vezetői hitvallásként, hanem személyes válla- lásaként jelölte meg a felsőoktatási alapfeladat-ellátás minőségi megújítását és – egy szolgáltató jellegű főiskola megteremtésével – markánsan megjelenő társadalmi szerepvállalást, az egyház missziós tevékenységének támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában