Csetény is csatlakozott az Unokáink fája programhoz

Csetény folyamatosan fejlődik, ami jól látszik a településen, és amelynek több kiemelt projektje is van. Olyanok, melyek az országban egyedülállóak. Erről is beszélt Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője az Unokáink fája program keretében.

Juhász-Léhi István

20210514 Csetény, iskola, Faültetés Ovádi Péter és a polgármester. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Hangsúlyozta: az, hogy egy multicég a településre jött és perspektívát látott itt, hatalmas dolog; mára több, mint százan dolgoznak a német cégnél. Emellett fontos az infrastruktúra fejlődése is.

-A teljesen felújított és hamarosan átadásra kerülő iskola mellett állva üzenünk a jövő generációjának: nem csak a jelenért vagyunk felelősek, hanem a jövőért is. Ezért is indítottam útjára az Unokáink fája programot, aminek Csetény éppen a tizedik állomása. Polgármester úrral és a helyi közösséggel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a kistelepüléseknek van jövője, ahová fát ültetünk, ott a jövőt látjuk. Csetény egy iránytű a többi település számára – nyilatkozta a Naplónak Ovádi Péter.

Nagy Attila, Csetény polgármester azt emelte ki lapunknak, hogy három fehér kőris fát ültettek el az iskola udvarán, amelyek reményei szerint az ősz végére mutatják meg igazi arcukat, amikor pirosba borulnak majd. A fák maximum 12 méteres magasságig nőnek, tette hozzá.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Nagy Attila polgármester három fehér kőris fát ültetett el az Unokáink fája program keretében
Fotó: Balogh Ákos / Napló

 

-Az ültetés jelképes, hiszen a településen folyamatosan törekszik a környezet helyreállítására, felújításra, amiben az iskola is fontos mérföldkő, hiszen már a 2014-es programomban is benne volt az intézmény felújítása. Az EU-s források, képviselő úrnak is köszönhetően megérkeztek, és mára látszik, hogy hol tart a megújulása. Az iskola- és a kastélyfelújítások után kezdődik a bölcsőde építése, amire közel 200 millió forintot nyert a település, ezt követően pedig az egyik legnagyobb tervünk, az átmenő közúti forgalom miatt egy közlekedésbiztonsági projekt létrehozása lenne. Reményeink szerint 2023/24-re tudnánk utóbbit megvalósítani – jelentette ki Nagy Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában