Megújult a veszprémi Dózsa iskola kerítése

Megújult a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola összesen négyszázötven méteres hosszúságú kerítése. Önkéntes munkában több mint százan együtt festették le, pedagógusok, szülők, diákok, helybeliek, a nyugdíjasklubokból is.

Rimányi Zita

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Optimistán azt gondoltam, legfeljebb hetvenen csatlakoznak a kezdeményezésünkhöz, jönnek el a hétvégén társadalmi munkát végezni felhívásunkra. De még többen voltunk, több mint százan. Ennek nagyon örültem. Először a kerítés régi rozsdás felületét kellett letisztítani. Utána újra sötétzöld színűre festettük – mondta el Csécs Ferenc, a Dózsavárosi Baráti Kör vezetője.

Tagjaik között vannak olyanok, akik értenek az ilyen feladatokhoz, ők irányították szakemberként az önkéntesként dolgozókat. Arról is beszélt a férfi, hogy az iskola és fenntartója kétszázezer forintot biztosított az anyagköltségekre. Ehhez az összeghez ugyanennyit tett hozzá a baráti kör. A Bethlen Gábor Alapítvány pályázatán nyertek négy kategóriában támogatást, az egyik forrást fordították erre a célra.

Nagyon jó hangulatban folyt az ecsetek használata, már csak azért is, mert annyian összejöttek. Jó volt látniuk, érezniük a résztvevőknek, hogy van erő az összefogásukban. Többen ki is mondták: – Mi, dózsavárosiak büszkék vagyunk arra, hogy sok köztünk a tenni akaró, teszünk közös ügyeinkért, egymásért.

A megjelent felnőttek közül sokan korábban a dózsavárosi iskolába jártak. Többek közt Csécs Ferenc és gyerekei is. A környéken lakók között szinte nincs olyan, aki hasonló módon ne kötődne ehhez az oktatási intézményhez. A városrész önkormányzati képviselői, Halmai Gábor és Hegedűs Barbara alpolgármester is részt vett az akcióban, segített a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában