Bródy- és Visváder-díjat kaptak a kitűnő tanulók

Bródy- és Visváder- díjjal ismerték el három végzős diák kiemelkedő tanulmányi munkáját a tanévzáró ünnepségen az ajkai Bródy Imre Gimnázium tanárai. Mindhárom díjazott hat évet töltött a középiskolában, ahova kisgimnazistaként, hetedik osztályos diákként kerültek be.

Tisler Anna

Giron Gergő és Tomor Júlia Bródy-, Novák Tamás Visváder-díjat kapott a hatéves tanulmányi munkájáért Fotó: Tisler Anna

Az iskola névadójáról elnevezett Bródy-díjat 1993 óta kapják a legjobb diákok; az iskola egykori tanulója, Visváder Erzsébet emlékére szülei alapítottak díjat, amelyet idén harmadszor adtak át.

A Bródy-díjas Tomor Júlia Devecserből járt az iskolába, ahol végig kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Országos nyelvtan- és számos megyei versenyen öregbítette iskolája jó hírét. Egyik erőssége a matematika, abból tett emelt szintű érettségi vizsgát. A budapesti Corvinus Egyetemre jelentkezett, matematikai elemző szeretne lenni. Elmondta, jó választás volt, vidám, sikeres, élményekkel teli diákéveket tudhat maga mögött. A tanévzáró után is tartják a kapcsolatot egymással.

Giron Gergő és Tomor Júlia Bródy-, Novák Tamás Visváder-díjat kapott a hatéves tanulmányi munkájáért
Fotó: Tisler Anna

Az ajkai Giron Gergő az érettségi bizonyítványt a kezében tartva is azt mondja, jó választás volt, ha ma kellene döntenie, ugyanezt választaná. Gergő végig kitűnő tanuló volt, informatikából országos 11. helyen végzett egy tanulmányi versenyen, amelyet Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tartottak. Tetszett neki az iskola, akkor határozta el, érettségit követően hallgatóként visszatér.

A Visvader Erzsébet-díjas Novák Tamás matematikából és idegen nyelvekből jól teljesített, több versenyen vett részt. Német nyelvből megszerezte a középfokú nyelvvizsgát, folyamatban van a felsőfokú vizsgája is. Ő Bécsben szeretne tanulni. Diplomája megszerzését követően orvosi műszereket szeretne gyártani, illetve fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában