Kálmán József lett „Az év bortermelője Balatonfüreden”

Kálmán József, az Arias Borászat képviseletében nyerte el „Az év bortermelője Balatonfüreden” címet a díjkiosztó gálán, a füredi Annabella Hotelben, vasárnap.

Kovács Erika

20210606 Balatonfüred a Balatonfüredi Borverseny eredményhirdetése az Annabella Szállodában Mészár Alíz, Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség adminisztrátora, Bóka István polgármester, Kálmán József, Arias Borászat, Pálffy Károlyné önkormányzati képviselő, Baloghné Király Mónika a hegyközség elnöke Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 30. városi borversenyre 343 bormintát küldött be 40 termelő Balatonfüredről, illetve a térségből, zömében fehéret. Ebből tíz nagyaranyérem született és 76 aranyérem. Baloghné Király Mónika, a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség elnöke kiemelte, jellemzőek az egyre könnyedebb borok, de az olaszrizlingnek töretlen a sikere. Bóka István polgármester a balatonfüredi kötődésű Hamvas Béla Kossuth-díjas író, filozófus, esztéta és könyvtárost idézve azt mondta, „minden bor társas, igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák”.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A borversenyt az önkormányzat, az említett hegyközség, és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezte meg. A hagyomány szerint a győztes előkelő kiállítói helyet a borheteken, a Tagore sétányon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában