Pro Civitate-díjat kap a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület

A Veszprémben kiemelkedő munkát végző civil szervezetek munkájának elismeréseként a 2021. évi Pro Civitate-díjat adományozza a Vackoló Állatvédő Egyesületnek az önkormányzat közgyűlése, amihez gratulált Porga Gyula polgármester – közölte lapunkkal Farkas Zsuzsa egyesületi elnök, a menhely vezetője. A díjat egyeztetett időpontban adják át a veszélyhelyzet miatt.

Kovács Erika

Farkas Zsuzsa a menhelyen segítőivel Archív fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az egyesület munkájáról, rendkívül szerény és elszánt elnökéről, elkötelezett segítőiről több riportban számoltunk be az elmúlt években. Farkas Zsuzsa negyedévesen hagyta ott a közgazdasági egyetemet, mert úgy érezte, nem tudná leélni az életét irodában, papírok között, miközben ennyi rászoruló, kiszolgáltatott állat él körülötte. Döntését azóta egy pillanatra sem bánta meg, ma is így határozna. Nagy szeretettel, köszönettel gondol azokra, akik akkor és most is támogatják az elhatározásában.

Arról is írtunk, hogy megkapta a Vackoló a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat 2019 decemberében. A rangos elismerést először adta át megyénkben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete a Veszprém megyei Prima Díj átadóján. – Nagy megtiszteltetés ez azoktól, akik úgy ítélik meg a munkámat, hogy figyelmet, elismerést érdemel – fogalmazott Farkas Zsuzsa. Hozzátette, a kemény munkával járó hivatását önszántából, saját belső értékrendje szerint, nemes célért végzi, és sosem az elismerésért. A munkát ugyan ő kezdte, de a díjat vele együtt rengetegen kapták, akik feltétel nélkül, önmagukat nem kímélve végzik az embert próbáló állatmentést, hogy teljesíthessék küldetésüket. Segítői közül kiemelte szüleit, az önkénteseket, az állatorvosokat és a támoga­tóikat.

Farkas Zsuzsa a menhelyen segítőivel
Archív fotó: Penovác Károly/Napló

A Vackoló azzal a szándékkal alakult 12 éve, hogy segítse a kiszolgáltatott állatokat. Az egyesület képviselői évente több száz árva kutyát juttatnak otthonhoz, együttműködve a hatóságokkal. A maroknyi csapat kemény küzdelemmel, néhány év alatt állatmenhelyet alakított ki, amely a veszprémi térség legmagasabb létszámú állatotthona. A hiteles és elszánt munka nyomán sok önkéntes csatlakozott a stabilan működő, küldetését maximálisan ellátó szervezethez. Az egyesület vezetőjének és minden munkatársának alapvető elve az élet tiszteletben tartása, ehhez mérten igyekeznek a nem hétköznapi feladatot ellátni hitvallásuk szerint: „A hely, ami rajtunk múlik, a lelkünkre van bízva.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában