A Balatonnál is folytatódik a szúnyoggyérítés

Az elmúlt hét változékony időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, esős, szeles időben ugyanis nem hatékony a munkavégzés. 125 településen és hat fővárosi kerületben irtják a napokban a szúnyogokat. A gyérítés a balatoni régiót illetően Siófokon zajlik a legnagyobb területen.

likeBalaton.hu

Forrás: mti

A likeBalaton.hu megírta, a következő napokban 125 településen és hat budapesti kerületben folytatódik a szúnyogirtás – tájékoztatott a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A többi között a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térségében, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén irtják a rovarokat – írták.

Földi kémiai gyérítést közel 31 ezer hektáron terveznek. A Balatonnál Siófok térségében zajlik a legnagyobb területen: mintegy 1600 hektárt érint a mostani védekezés a város környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában