Átadták a diplomákat a Mérnöki Kar hallgatóinak

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara csütörtökön rendezte meg diplomaátadó ünnepségét. A 2020/2021-es tanév zárásaként megtartott rendezvényt a járványügyi szabályozások betartásával, a hallgatók és az egyetem munkatársainak részvételével bonyolították le.

Horváth Virág

20210715 Veszprém diplomaátadó ünnepség a Pannon Egyetem Mérnöki Karán Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Gelencsér András ünnepi köszöntőjében elmondta, a most végzett hallgatók egy olyan intézménytől vehetik át diplomáikat, amely nemcsak a múltban, de jelenleg is, és remélhetőleg a jövőben is is az ország egyik legrangosabb műszaki képzőhelyeként működik. – Elég csak körülnézni az egyetem aulájában, ahol az egykori neves professzorok szobrai mellett a nemzetközi tudomány világában is elismert, kiváló oktatók foglalnak helyet. A C épületben, a D csarnokban, vagy a NanoLab vadonatúj épületében az elnyert kutatásfejlesztési pályázatoknak köszönhetően 21. századi laboratóriumi infrastruktúra található. Mindezek együttesen a Mérnöki Karon folyó oktatási és kutatásfejlesztési tevékenység magas színvonalát, elismertségét és fejlesztési lehetőségeit fémjelzik – emelte ki Gelencsér András.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Csatári László, a Csatári Plast Kft. ügyvezető igazgatója beszédében két útravalót osztott meg a végzős hallgatókkal. Első útravalóként Goethe gondolatai nyomán elmondta, a szülő és az iskola is gyökereket ad, hogy aztán a gyermekek szárnyalhassanak, hozzátette, vállalkozás-vezetőként is nagyon fontos feladat ez. Másodikként kiemelte, vannak frissdiplomások, akik aggódnak, hogy merre induljanak az egyetem után. – Ralph Waldo Emerson írta: „Ne a járt úton haladj, hanem abba az irányba indulj el, ahol előtted még senki sem járt, és te hagyj magad után lábnyomokat”. A világban az egyik legmagasztosabb érték és érzés az, ha létrehozunk valamit, amit előttünk még senki. Azt kívánom, hogy ezeket a még felfedezésre váró utakat járják be Önök is, és a csodák valósuljanak meg az életükben – zárta gondolatait Csatári László.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja ünnepi gondolataiban kifejtette, a pandémia miatt az utolsó hagyományos diplomaátadó ünnepséget 2020. februárjában tudták megtartani. – Sajnos ez a járvány az oktatásra is rányomta a bélyegét, de kihasználtunk minden lehetőséget, hogy hallgatóink sikeresen tudják teljesíteni a műszaki és természettudományi képzésben rendkívül fontos és személyes jelenlétet megkövetelő laboratóriumi gyakorlatokat is. A végzős hallgatóink ebben a nehéz helyzetben is teljesítették a képzést, elérték céljaikat, amiért a Mérnöki Kar valamelyik képzését választották – tette hozzá Németh Sándor.

A Mérnöki Kar dékánja hozzátette, a karon végzett szakemberekre nagy szükség van a munkaerőpiacon, hiszen az Oktatási Hivatal pályakövetési rendszere szerint a kar friss diplomásai közül több mint 90 százalék a végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedik el magas jövedelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában