Egy kávé mellett adtak bűnmegelőzési tanácsokat a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – a helyi polgárőrség és az egyik biztosító közreműködésével – a kemenesszentpéteri polgármesteri hivatal udvarán a Police Coffee programmal egybekötött Házhoz megyünk kitelepülést tartottak.

Polgár Bettina

A rendezvény ideje alatt kerékpár-regisztrációra is volt lehetőség

Fotó: Rendőrség

A bűnmegelőzési rendezvényen a rendőrök a vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséről adtak tájékoztatást a megjelenteknek. Ennek során többek között a besurranásos lopások megelőzési lehetőségeire hívták fel a figyelmet. Arra kérték a jelenlévőket, hogy családi házuk ajtaját és az utcakaput még akkor is tartsák zárva, ha otthon tartózkodnak, vagy ha csak pár percre mennek át a szom- szédba. Ezt követően az érdeklődők a Police Coffee elnevezésű program keretében – egy kávé mellett – az információs ponton felállított bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak, és a helyi közbiztonságról kaphattak tájékoztatást a körzeti megbízottól és a polgárőröktől.

A rendezvény ideje alatt kerékpár-regisztrációra is volt lehetőség
Fotó: Rendőrség

A rendezvény ideje alatt kerékpár-regisztrációra is volt lehetőség. A rendőrség munkatársai rögzítették a bemutatott biciklik jellemző tulajdonságait és vázszámát, továbbá fényképfelvételeket is készítettek a járművekről, majd az adatokat feltöltötték a Bikesafe nevű országos kerékpár-regisztrációs rendszerbe, amely a jármű ellopása esetén segíti a felderítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában