Kitüntetések, elismerések a zirci Semmelweis-napon

Közösen köszöntötte immár hetedik éve a város és a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetése az alapellátásában és a kórházban dolgozókat. Vermes Tamás főigazgató felidézte Semmelweis Ignác gyermekágyi lázzal kapcsolatos felfedezését, hangsúlyozva, nagy erénye volt, hogy a baktériumok ismerete nélkül, pusztán tapasztalati megfigyelés alapján jutott arra a felfedezésre, hogy a kéz, az orvos keze is képes fertőzést átvinni a betegre.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Pasteur mondta, a végtelenül kicsinek végtelenül nagy a szerepe, s ez különösen most, a Covid-járvány idején nagyon aktuális gondolat. Az apró vírus térdre kényszerítette az emberiséget, megmutatva, milyen kicsik vagyunk a természetben. Sok tanulsága van ennek, sok változást idézett elő a betegellátásban és interperszonális kapcsolatainkban. Át kell értékelnünk korábbi tevékenységeinket, le kell vonnunk a következtetéseket, melyek a korábbiakat felülírhatják. Kórházunkban ez a gondolkodás fog érvényesülni a vezetésem ideje alatt – mondta a főigazgató.

Az ünneplők egy csoportja, jobbról Ottó Péter, mellette Kovács Zoltán Fotó: Müller Anikó Hanga

Ismertette az elmúlt év történéseit, szakmai eredményeit, a járvány leküzdésére tett erőfeszítéseiket, és aktuális kérdéseket elemzett. Szimbolikusan a földre dobra a maszkot, reményét kifejezve, hogy a közeljövőben nem lesz rá szükség. Tiszteletét és köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozók áldozatos helytállásáért.

A főigazgató és Valler Ilona ápolási igazgató jutalmakat adott át az intézmény dolgozóinak. Semmelweis-napi jutalomban részesült Kőszegi Gizella asszisztens, Lukácsné Bauer Anita anyaggazdálkodási osztályvezető, Varga Gergő vezető gyógytornász, Varga Virág Andrea és Vidigán Tumendelger ápolók.

Igazgatói dicséretet kapott az élelmezési osztály, Körmendi Éva Anna ápolási asszisztens, Kukoda Györgyné fizioterápiás szakasszisztens, Révész Ferenc informatikus, Török Laura recepcióvezető-, finanszírozási munkatárs, Zirc Kórház Egészségügyi Szakdolgozója Máté Veronika dietetikus lett.

A Zirc Erzsébet Kórházért emlékéremmel Krisztinkovics Mária nyugalmazott belgyógyász főorvost és – 2013-ban elhunyt férjét – Ehrenberger József sebész főorvost tüntették ki. Főorvosi kinevezést kapott Nagy Márta, a mozgásszervi rehabilitációs osztály osztályos orvosa.

A kitüntetettek az országgyűlési képviselővel, a város és a kórház vezetésével Fotó: Müller Anikó Hanga

Ottó Péter polgármester és Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnöke a Zirc Egészségügyéért kitüntetést Kovács László nyugalmazott belgyógyász orvosnak adta át.

Vermes Tamás megköszönte a leköszönő, a kórházban katonai szolgálatot végzőknek segítő munkájukat. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő gratulált a díjazottaknak, további kitartást kívánva köszönetet mondott a gyógyult emberek nevében az éjt nappallá téve dolgozó egészségügyieknek.

Az ünnepi műsorban felléptek a Petőfi Színház művészei, Oberfrank Pál, Hirschl Laura és Keller Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában