Semmelweis-nap Pápán: emberfeletti munkát végeztek

A Malom-tónál ünnepelték a Semmelweis-napot a pápai, illetve környékbeli egészségügyi és szociális ellátó intézmények dolgozói.

Polgár Bettina

Havrilla Gyula és Kovács Zoltán köszöntötte a jelenlévőket

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A jó hangulatú alkalmon Havrilla Gyula, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, valamint Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, az alap- és a fogorvosi ellátás, a védőnői szolgálat, a gyógyszertárak, a mentőszolgálat és a szociális szféra munkatársait, valamint a Várkertfürdő gyógyászata és a pápai kórház dolgozóit, továbbá a nyugdíjas munkatársakat.

Havrilla Gyula köszöntőjében kiemelte, a pandémia az egészségügyben dolgozóknak többletmunkát, új feladatokat és új ismeretek megszerzését hozta. Mint mondta, mindenki megértette, hogy a probléma nagyon súlyos, és tette a dolgát a betegellátás érdekében.

– A betegellátás során sajnos több dolgozó is elkapta a Covid–19-vírust, ezért helyettük jóval többet vállaltak, akik egészségesek maradtak. Emberfeletti munkát végeztek mindaddig, amíg a meg- gyógyult kollégák ismét visszaálltak a betegágy mellé – hangsúlyozta beszédében a pápai kórház főigazgatója. Hozzátette, szomorú a szívük, mert egy orvos kollégát elveszítettek koronavírus-fertőzés következtében.

Havrilla Gyula és Kovács Zoltán köszöntötte a jelenlévőket Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Tettük a dolgunkat, majd amikor megérkeztek a vakcinák, újabb feladatot kaptunk. Ez idáig több mint 35 ezer embert oltottunk be oltópontjainkon. A járvány alatt kórházunk több mint ezer koronavírusos, illetve több Covid–19-gyanús beteg kezelését végezte el. Szerencsére mára már alaposan visszaesett a fertőzöttek száma, sokan éltek az oltás adta lehetőséggel és az általa nyújtott védelemmel. Úgy tűnik, lesz lehetőségünk az extrém igénybevétel okozta fáradtság kipihenésére, ugyanakkor nem lehetünk teljesen nyugodtak, mert a mutáns vírusok még okozhatnak nekünk nehézségeket – mutatott rá Havrilla Gyula.

A főigazgató, valamint Kovács Zoltán ­megköszönte a járvány alatt végzett kiemelkedő munkát. Havrilla Gyula hozzátette, a kórház összes dolgozója tíznapos jutalomszabadságban részesül, emellett köszönetet mondott az intézményből távozó rendfenntartó erők munkájáért is.

Az ünnepi alkalmon fő­orvosi kinevezést vehetett át Vörösházi Balázs urológus szakorvos, valamint adjunk­tusi kinevezésben részesült Patyi Andrea belgyógyász szakorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában