Horgászsikerek és gyermek-buli a Mayer-tónál

Gyakran tesz látogatást – édesapja a bakonyi kisvárosban lakik – a városszéli Mayer-tóhoz a megyeszékhelyen élő Horváth László. Apai „örökség” a horgászat, ma is együtt járnak ki az egykori papi halastavak helyén létesített vízhez.

Müller Anikó Hanga

A 70 cm-es fogas, mutatja Horváth László

Fotó: Család

– Hároméves korom óta horgászok. Családi hagyomány, ez mindig megmarad, sok vízen kergettem a halakat, tavakban, folyókban, Olaszországban és Svájcban is, amíg kint éltünk. Sok nagy halat fogtam a Mayer-tónál is. Hogy mi a sikerem titka? Sokat beszélgetek a „helyi erőkkel”, akik régóta horgásznak az adott területen, aztán a tapasztalat és a türelem meghozza a várva várt eredményt – mondja László.

A 70 cm-es fogas, mutatja Horváth László
Fotó: Család

A közelmúltban szép horgászsikereket mondhatott magáénak. Két egymást követő napon a horogra akadt egy 70 cm-es négykilós és egy 60 cm-es 3 kg 60 dkg-os fogas, az augusztus eleji kánikulai napokban összesen öt süllőt fogott. Tavalyi legnagyobb fogása, ugyancsak a Mayer-tónál egy 11 kg 33 dkg-os amur. Ötödik osztályos kisfiát is gyakran magával viszi a halastóhoz, minden évszakban tesznek itt családi kirándulásokat. Nyaranta felverik sátrukat a tó mellett, egy hétig nomád életet élnek, a tűzrakónál főznek, a kisfiának van egy kedvenc famászó helye is, egy kőrisfa. Júniusban, a tanévzáró után az osztálykirándulásukat is ide szervezték. Önfeledten szórakoztak, bújócskáztak, számháborúztak a gyermekek, főztek, emlékezetes fergeteges buli volt. László egy gyors biológia órát is rögtönzött számukra, felboncolva egy halat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában