Jól szórakoztak a zirci „örök gyermekek”

Kitűnő hangulatú programot szervezett mintegy harminc fiatal számára az Ők is Emberek Alapítvány, tájékoztatta lapunkat Obermajer Dorina, a civil szervezet elnöke.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A Pintér-hegyi pihenőparkban megtartott szabadidős délutánon részt vettek a családtagok is.

– A szórakoztató kulturális programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatásával tudtuk megvalósítani. Tavaly négyszázezer, az idén ötszázezer forintot ítéltek meg számunkra, melyekből emlékezetes országjáró kirándulásokra is tudtunk szervezni. Ezek óriási élményt jelentettek fiataljainknak, akik a Segítő Kezek Házában nappali ellátásban részesülnek – mondta el az egyesületi vezető.

Jól szórakoztak az egyesületi tagok és családtagjaik Fotó: Müller Anikó Hanga

Az alapítvány 2004-ben jött létre azzal a céllal, hogy a nappali ellátás folytatásaként egy bentlakásos intézményben folytathassák életüket az értelmileg sérült emberkék. E cél ez idáig nem valósult meg, pedig nagy szükség lenne rá, mert ők állandó felügyeletre, támogatásra, védelmezésre szorulnak, kezüket nem lehet elengedni, „örök gyermekek”. Nem szabad hagyni, hogy elkallódjanak, hogy kiszolgáltatottak legyenek olyan embereknek, akik visszaélnének a fogyatékosságukkal.

Obermajer Dorina el tudna képzelni egy idősotthonnal párhuzamos intézményt, ahol hasznosnak érezhetnék magukat, napi néhány órás foglalkozatással értéket teremtenének és kölcsönösen segíthetnék egymást a két otthon lakói. A fiatalok nagyon örülnek minden feléjük nyújtott kéznek, programnak.

Sikert aratott a diákszínpadosok zenés előadása Fotó: Müller Anikó Hanga

A hangulatos erdőszéli pihenőhelyen élvezettel hallgatták, nézték a Princess Party Diákszínpad zenés vidám műsorát, Ricsix bűvész mutatványait, majd fergeteges hangulatban mulattak Kubicsek Rudi muzsikájára, akit már barátként fogadtak, hiszen rendezvényeik visszatérő vendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában