Újabb fejlesztés az egyetlen ötcsillagos kempingben

A szolgáltatások minőségének és a vendégek komfortérzetének javulásán túl a gazdaságos működést is elősegítik a pápai kemping állami forrásból történt fejlesztései.

Laskovics Márió

A Várkert Termál Camping Kft. több mint 95 millió forintból, javarészt a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program támogatásából megvalósult fejlesztési projektjét zárták le csütörtökön.

Gerhard Hofmann tulajdonos köszöntőjéből megtudtuk, az ország első és egyetlen ötcsillagos követelményeket kielégítő, több nemzetközi kempingszervezettől kiváló minősítést elnyerő kempingje 90 millió forintot nyert el beruházásra a kormánytól. Szükségesek voltak a fejlesztések, nélkülük elveszthették volna az öt csillagot, így azonban egy lépéssel a többi kemping előtt járnak. Úgy véli, a pandémia miatt még jövőre sem érik el a 2019-es forgalmat, talán 2023-ban igen. Hozzátette, nemrég az étterem szintén felkerült egy nemzetközi listára, a 17 ezer magyar étterem közül egyedüli kempingen belül üzemelő étteremként.

Kovács Zoltán országgyű- lési képviselő úgy fogalmazott, a kemping 2004-es megnyitásakor nem gondolták, hogy a várost a turisztika térképére határon túl is felteszi, és bővíti a kínálatot. A Kisfaludy-­program támogatási rendszere a járványhelyzetben felértékelődött, több száz milliárd forintot helyezett ki turisztikai cégekhez, kempingekhez, hotelekhez. Kiemelte, a kempingben eltöltött vendég­éjszakák száma 2018-ban közel 35, 2019-ben 38, 2020-ban 10 ezer feletti volt. Ez megközelítőleg harmada a városi vendégéjszakáknak.

Áldozó Tamás polgármester hangsúlyozta, a város olyan befektetéseket hajtott vége a közvetlen környezetben, melyek támogatják a kemping működését. – A turizmus mindig egyfajta minőségbiztosítás egy településnek. Ha növekvő beutazással találkozunk, egészen biztosan olyat tudunk nyújtani, ami vonzó, minőségi, éltető mások számára. Az idelátogatók ezrei sokszor nagyobb bizalommal vannak a városunk iránt, mint az itt lakók. Eljönnek, jól érzik magukat, és sokan vissza is térnek – jegyezte meg.

Dekovics-Ódor Noémi, a kemping vezetője a projekt elemeit bemutatva elmondta, a 204, egyenként 100 négyzetméteres, sövénnyel elkerített parcellával rendelkező pápai kempinget öt fő vonalon fejlesztették. A beléptetőrendszer rendszámfelismerő sorompóval bővült nemcsak a vendégek biztonsága, zavartalan közlekedése, hanem kontrollfunkció miatt is. Az egyre növekvő energiahasználat mi­att parcellánként rádiófrekvenciás, távkommunikáló mérőórarendszert alakítottak ki, ami közvetlen összeköttetésben van a recepció számlázási programjával. A hat egységből álló új vizesblokképületet igény szerint bérelhetik a vendégek, ezekben mozgásérzékelő technikával működnek a közművek, megelőzve a túlfogyasztást. A meglévő három mellé további négy, reggelizőkonyhával ellátott, hűthető-fűthető, négyfős faházzal gazdagodott a kemping. Bíznak benne, hogy ezáltal szélesedik a célcsoport. A kemping egész területén korszerűsítették a közvilágítást, 86 lámpát cseréltek energiatakarékos LED-­világítótestekre.

A rendezvény helyszíni bejárással, fogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában