Futóversenyeken nyert pályafelújítást a Deák-iskola

Élvezzétek a sportot! Ugorjatok nagyot! – biztatták a diákokat a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola távolugrópályájának avatásán. Háromszázezer forintból újították fel a „Fuss az iskoládért” projekt keretében, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club támogatásával.

Rimányi Zita

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az átadást a magyar diáksport és a XVIII. Deák-futás megrendezésének napján tartották meg. Az ünnepségen elhangzott, hogy az iskola tanulói és pedagógusai több helyi futóversenyen részt vettek. Elért eredményeik díjazásaként nem sportszereket kértek, hanem pályafelújítást.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Így alakíthatták ki véglegesen az elmúlt hetekben a hatvanméteres futópályát, amelynek a végén a távolugrógödör található. Megerősítették a szegélyeket a futórészen és a beérkezés helyén is, a gödröt feltöltötték homokkal, a salakot elegyengették. Jó minőségű elugródeszka is került a sportpályára.

Így jobb körülmények között oktathatják a Deákban a távolugrást, az egyik atlétikai alapsportág gyakorlását. Az intézménybe mintegy hatszázötven gyermek jár, számukra teremtettek kényelmesebb, megfelelőbb helyzetet.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pénteki eseményen részt vett Horváth Szilárd iskolaigazgató, Török Krisztián a VEDAC, Hartmann Péter egyesületi elnök a Rotary képviseletében és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő. A meghívottak beszéltek arról, hogy gyermekkorban érdemes megalapozni a felnőttkorban is az egészség megőrzését szolgáló mozgásigényt, hogy minden diáksportot támogató kezdeményezés hasznos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában