Elhunyt Veszprém legendás festőművésze, Gombor József

Nyugodjék békében!

Fotó: Napló-archív

A szomorú hírt a Művészetek Völgye hivatalos közösségi oldalán erősítette meg fesztiváljuk egyik meghatározó művészéről.

Gombor József gyökerei messze estek a képzőművészettől. Szülei egyszerű emberek, édesapja villanyszerelőként kereste kenyerét. Gyermekkorában örökké korholták, válasszon végre magának valamilyen szakmát, amiből tisztességesen megél, de őt örökre rabul ejtette a manók mesevilága.

– Romantikus, szürrealista festő vagyok. A brutalitástól a legfinomabb vonalakig, a gegek, a durva irónia és az élettel járó fájdalom tele misztikummal, mind megtalálhatók képeimen. Nagy hatással vannak rám a kövek, a sziklák, a gyökerek, a csend, a misztikus zene. Ihletőm a Hold, a boszorkányok, az ördögök, manók, tündérek és mindaz, ami megmagyarázhatatlan – ámde létező – annak, akiben megvan még az örök, csodálkozó gyermek. Aki tud hinni és ezáltal látni – nyilatkozta korábban portálunknak.

Szerkesztőségünk nevében mi is búcsúzunk a művésztől. Köszönjük az élményeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában